Actorul Alain Delon, care a suferit anul trecut un AVC, s-a recuperat şi i-a adus un omagiu celebrului inspector de Poliţie Roger Borniche pe care l-a interpretat în "Flic Story" din 1975, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scriitorul francez Roger Borniche, poliţist în anii 1950, a murit la vârsta de 101 ani. 

Prietenia lor a fost solidă şi s-a născut în 1975, atunci când actorul l-a interpretat cu convingere pe celebrul inspector în filmul "Flic Story", de Jacques Deray, inspirat de cazul Émile Buisson pe care Roger Borniche l-a arestat el însuşi în mod spectaculos în 1950.

"Am fost foarte apropiaţi, prieteni de 50 de ani. Îmi pare atât de rău să aflu că a murit. Nu mă aşteptam la asta chiar dacă nu depăşim mult 100 de ani, evident", a spus Delon. 

Apoi, emoţionat, Delon a revenit la filmul inspirat din cartea "Flic Story": duelul neobosit dintre un ucigaş nemilos şi un poliţist nu ca oricare altul. 

"Era un mare domn, un mare poliţist, un super-poliţist, mai presus de toţi poliţiştii. Era Borniche! Şi-a trăit viaţa pe care a vrut-o, trecând de la scriitor la cinema. Datorită lui am făcut Flic Story. A vrut neapărat să joc rolul lui. El m-a ales. A asistat la filmări. Este povestea lui, viaţa lui... Eram sub supravegherea lui. Mi-a dat indicaţii". 

Alain Delon, care a devenit din nou bunic pe 14 februarie, a vorbit şi despre starea sa de sănătate. "Mă simt mai bine!". Misterios ca de obicei, eroul din "Plein Soleil" nu a vrut să spună mai multe. 

Un simbol al industriei cinematografice europene, Alain Delon a jucat în peste 80 de filme, sub îndrumarea unora ca Michelangelo Antonioni, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Jean-Luc Godard, şi alături de actori precum Romy Schneider, Jean Gabin, Yves Montand şi Lino Ventura.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.