Adam Cohen, fiul lui Leonard Cohen, a scris pe Facebook un mesaj emoţionant după înmormântarea tatălui său, mulţumindu-i pentru înţelepciunea împărtăşită, pentru spiritul cuceritor, eleganţa şi carisma lui fără ostentaţie, pentru creaţia lui şi pentru muzică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Împreună cu sora mea tocmai l-am înmormântat pe tata la Montreal. Alături de noi au fost prezenţi rude apropiate şi câţiva prieteni vechi. Cutia de pin simplă a fost coborâtă în pământ şi aşezată lângă mama şi tatăl lui. Exact cum a cerut. În timp ce scriu aceste lucruri mă gândesc la felul unic în care tata împletea autocritica şi demnitatea, eleganţa prietenoasă, la carisma lui fără ostentaţie, la felul lui clasic de gentleman şi la creaţia lui pe care a clădit-o", a scris fiul lui Leonard Cohen pe Facebook. 

El mai spune că are atât de multe pentru care să-i mulţumească, pentru o ultimă dată. "Îi mulţumesc pentru liniştea pe care a oferit-o mereu, pentru înţelepciunea împărtăşită, pentru conversaţiile maraton, pentru spiritul cuceritor şi pentru umor. Îi mulţumesc că mi-a dăruit şi m-a învăţat dragostea pentru Montreal şi Grecia. Şi îi mulţumesc pentru muzică; mai întâi pentru că muzica lui m-a sedus din copilărie, apoi pentru că m-a încurajat să-mi fac propria muzică, şi în final pentru privilegiul de a face muzică împreună", este tributul lui Adam Cohen adus tatălui său. 

În final, fiul lui Leonard Cohen le mulţumeşte fanilor pentru mesajele nenumărate de condoleanţe şi pentru dragostea faţă de tatăl său. 

Compozitorul şi interpretul canadian Leonard Cohen a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 82 de ani, potrivit unui anunţ publicat pe pagina oficială de Facebook a artistului.

Cântăreţul, textierul şi poetul Leonard Cohen a dezvăluit într-un interviu recent faptul că, deşi se simte pregătit în faţa morţii, se teme că va muri înainte de a termina de compus muzica pentru toate textele sale. Artistul canadian, în vârstă de 82 de ani, a declarat pentru publicaţia The New Yorker că se simte ”pregătit” să moară, deşi se află în plină campanie de promovare a următorului album al său, ”You Want it Darker”.

”You Want It Darker”, al 14-lea album de studio al cântăreţului Leonard Cohen, a fost lansat pe 21 octombrie.

Vorbind despre colecţia sa de cântece nefinalizate, celebrul cântăreţ a spus: ”Nu cred că voi putea să termin toate aceste cântece. Poate că da, cine ştie? Poate voi avea parte de un nou impuls, însă nu pot să ştiu cu siguranţă acest lucru. Însă nu îndrăznesc să mă ataşez de o strategie spirituală. Nu îndrăznesc să fac acest lucru”.

”Mai am ceva treabă de făcut. Să pun lucrurile în ordine. Sunt pregătit să mor. Sper că moartea nu va fi prea inconfortabilă. Totul s-a cam terminat pentru mine”, a adăugat artistul.

Apoi, la scurt timp după aceea, artistul canadian a precizat la o sesiune de audiţii a noului său album, ”You Want It Darker”, că afirmaţia a fost ”exagerată” şi a spus că are de gând să trăiască veşnic.

Poeziile şi cântecele lui Leonard Cohen au influenţat numeroşi scriitori, compozitori şi cântăreţi, iar piesele sale au fost generat peste 1.500 de coveruri pe plan mondial.

Artistul canadian a primit de-a lungul anilor numeroase premii şi distincţii internaţionale. În 2008, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, iar opera sa poetică a fost recompensată în 2011 cu premiul Prinţul de Asturia pentru Literatură, una dintre cele mai prestigioase distincţii culturale spaniole.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.