Acuzaţiile de omor din culpă făcute de familia lui Prince au fost respinse după aproximativ patru ani de la moartea starului, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzicianul american a murit, în 2016, la vârsta de 57 de ani, din cauza unei supradoze accidentale cu fentanil (analgezic opioid sintetic utilizat ca anestezic general şi în tratamentul durerilor cronice şi severe).

Medicul care i-a prescris lui Prince analgezice, Michael Schulenberg, şi o farmacie care îi furniza medicamente au fost acţionaţi în judecată după moartea artistului.

Acuzaţiile aduse lanţului de farmacii Walgreens şi doctorului Schulenberg, care l-a tratat pe Prince în ultimele săptămâni de viaţă, au fost acum respinse.

Familia artistului a susţinut că tratamentul eronat prescris de Schulenberg a avut un rol important în moartea lui. Medicul a negat că ar fi avut vreo vină.

Şi reclamaţia depusă în cazul Trinity Medical Center din Illinois, unde Prince a fost tratat pentru o supradoză cu opioide cu o săptămână înainte de a muri, a fost respinsă.

Un avocat al familiei a declarat pentru BBC că nu poate comenta cu privire la ceea ce a dus la respingerea cazurilor.

O singură reclamaţie a rămas dintre cele depuse. Medicul Howard Kornfeld, specialist în dependenţa de opioide, care a fost chemat de echipa lui Prince cu o zi înainte de deces, este acuzat de neglijenţă medicală. Kornfeld l-a trimis pe fiul lui la Minneapolis să discute în legătură cu tratamentul, însă a fost prea târziu.

Acel proces a fost respins de un judecător în luna septembrie, însă familia a făcut recurs.

De regulă, respingerea cazurilor are loc după ce se ajunge la o înţelegere în caz, dar astfel de acorduri deseori rămân confidenţiale.

După moartea lui Prince, o investigaţie a dezvăluit că muzicianul a suferit din cauza durerilor mai mulţi ani, iar în casa lui au fost găsite sute de pastile de diverse tipuri de calmante. Potrivit dovezilor, Prince a crezut că ia Vicodin, care îi era prescris, dar, în realitate, a luat o pastilă contrafăcută de Vicodin amestecat cu fentanil.

Procurorii au spus că nu au existat dovezi că pastilele au fost prescrise de un medic. Nicio persoană nu a fost pusă sub acuzare în legătură cu moartea lui Prince, iar sursa medicamentelor contrafăcute a rămas necunoscută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.