Actriţa Kristin Scott Thomas va primi trofeul onorific al galei British Independent Film Awards pentru contribuţia la cinematografia britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea va primi premiul „Richard Harris” pe 1 decembrie, la Londra.

Thomas, cunoscută pentru roluri din filme ca „Four Weddings and a Funeral”, „Only God Forgives”, „Gosford Park” şi „Darkest Hour”, se va alătura astfel unora precum Daniel Day-Lewis, Emma Thompson şi Chiwetel Ejiiofor, recompensaţi cu această distincţie în trecut.

Kristin Scott Thomas s-a născut pe 24 mai 1960, în Marea Britanie. Este una dintre cele mai apreciate actriţe care joacă atât în limba engleză, cât şi în franceză. Este cunoscută pentru rolurile din „Pacientul englez/ The English Patient”, de Anthony Minghella, şi din „Te iubesc de mult/ Il y a longtemps que je t'aime”, regizat de Philippe Claudel. A primit o nominalizare la premiile Oscar, în 1997, pentru rolul din „Pacientul englez”, dar şi la Globurile de Aur.

De cinci ori nominalizată la BAFTA, a câştigat un premiu pentru partitura din „Patru nunţi şi o înmormântare/ Four Weddings and a Funeral” (1994). În plus, actriţa a fost de trei ori selectată la premiile César. În 2008, ea a primit din partea Academiei Europene de Film trofeul pentru cea mai bună actriţă europeană, pentru rolul din „Il y a longtemps que je t'aime”, care i-a adus şi o nominalizare la Globurile de Aur. Pentru rolul din „O chema Sarah/ Elle s'appelait Sarah” (2010) a fost recompensată cu premiul Lumière.

Actriţa a fost de cinci ori nominalizată la premiile Olivier, care recompensează excelenţa în teatrul britanic. A câştigat un trofeu în 2008 pentru rolul din „The Seagull”.

În trecut, a primit trei nominalizări BIFA pentru rolurile secundare din „Easy Virtue”, „Nowhere Boy” şi „The Invisible Woman”.

„Să fii recunoscut în memoria marelui şi inegalabilului Richard Harris este o adevărată onoare”, a transmis Thomas, citează Variety. 

Distincţia va fi acordată acum pentru a 18-a oară, iar între cei care au primit trofeul se numără Helena Bonham Carter, Julie Walters, John Hurt, Jim Broadbent, Alison Steadman, Bob Hoskins, Vanessa Redgrave şi, în 2018, Judi Dench.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.