Actriţa Asia Argento a declarat la gala de închidere a Festivalului de Film de la Cannes că, în 1997, în timpul evenimentului, a fost violată de producătorul Harvey Weinstein, scrie Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înainte de anunţarea primului premiu din competiţie, actriţa a anunţat în faţa a peste 3.000 de spectatori de la Grand Palais Lumière: „Am câteva cuvinte de spus: În 1997, am fost violată de Harvey Weinstein aici, la Cannes. Aveam 21 de ani. Acest festival era terenul lui de vânătoare. Vreau să fac o predicţie: Harvey Weinstein nu va mai fi niciodată binevenit aici. Va trăi în ruşine, ocolit de comunitatea cinematografică care, odată, l-a primit cu braţele deschise şi i-a acoperit crimele”.

Actriţa, cunoscută pentru „Incompresa” (2014), pe care l-a regizat, şi rolul din „The Heart Is Deceitful Above All Things” (2004), a continuat: „Chiar şi în această seară, printre voi, se află cei care ar trebui să fie traşi la răspundere pentru un comportament care nu are ce căuta în industrie... Vă ştiţi şi, mai important, noi ştim cine sunteţi şi nu vă vom mai permite să scăpaţi cu asta”.

Cea de-a 71-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes s-a încheiat sâmbătă seară, când filmul „Shoplifters”, de Kore-Eda Hirokazu, a fost recompensat cu prestigiosul trofeu Palme d’Or.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.