Actorul şi scenaristul galez Terry Jones, cunoscut pentru seria filmelor „Monty Python”, a murit la vârsta de 77 de ani, a anunţat miercuri agentul lui, citat de BBC:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jones a murit în seara zilei de 21 ianuarie. El suferea de o formă rară de demenţă. Potrivit unui comunicat transmis de familie, soţia lui, Anna Soderstrom, i-a fost alături în ultimele clipe. 

Soţia şi cei trei copii, Bill, Sally şi Siri, au mulţumit medicilor care l-au tratat pe Jones în ultimii ani. „Sperăm ca această boală să fie, la un moment dat, eradicată complet. Solicităm ca intimitatea să ne fie respectată în aceste momente delicate”.

Terry Jones
Terry Jones

Născut pe 1 februarie 1942, în Ţara Galilor, Terry Jones a debutat în televiziune în 1965, alături de prietenul lui, Michael Palin, cu programul „The Late Show”, care s-a dovedit un succes.

Cea mai mare reuşită a lui a fost însă „Monty Python's Flying Circus” (1969 - 1974), alături de Palin, Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam şi Eric Idle.

Nominalizat la premiile Primetime Emmy pentru scenariul episodului „The Peasant” din serialul documentar „Medieval Lives” (2004), în care a şi jucat, Jones a mai fost nominalizat la BAFTA pentru „cel mai bun cântec original” - „Every Sperm is Sacred” (din „The Meaning of Life”).

„The Meaning of Life”, musical pe care l-a regizat alături de Terry Gilliam, a primit Marele Premiu al Juriului la Cannes în 1983, când a fost selectat în competiţie.

Nominalizat la Grammy şi la Hugo Awards, Terry Jones a regizat 18 producţii, primele două fiind lungmetraje „Monty Python” din 1975 şi 1979, „The Holy Grail”, respectiv „Life of Brian”. Ca scenarist, este creditat la peste 50 de filme, seriale, documentare şi scurtmetraje.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.