Actorul Ryan O'Neal, care în anii 1970 a jucat în filme precum "Love Story", comedia "What's Up, Doc?" şi "Paper Moon", filmul care a lansat cariera cinematografică a fiicei sale, a murit vineri la vârsta de 82 de ani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moartea artistului a fost anunţată de fiul său Patrick O'Neal într-o postare pe Instagram. Nu a fost precizată cauza decesului.

O'Neal, cunoscut şi pentru relaţia sa de lungă durată cu regretata actriţă Farrah Fawcett, a dezvăluit în 2012 că fusese diagnosticat cu cancer de prostată, deşi a spus atunci că se aştepta să se recupereze complet.

O'Neal, originar din Los Angeles, care s-a antrenat ca boxer înainte de a se apuca de actorie, a reuşit să pătrundă în showbiz în 1964, când a obţinut rolul lui Rodney Harrington în serialul de succes "Peyton Place", difuzat în prime-time de ABC.

Actorul este poate cel mai bine cunoscut pentru rolul pentru care a fost nominalizat la Oscar alături de Ali MacGraw în drama romantică "Love Story" din 1970, adaptată după popularul roman cu acelaşi titlu al lui Erich Segal.

O replică cheie a dialogului din film a devenit una dintre cele mai memorabile expresii de la Hollywood: "În dragoste nu trebuie niciodată să spui îmi pare rău" Filmul a a avut o continuare în 1978, "Oliver's Story", cu O'Neal şi Candice Bergen în rolurile principale.

De asemenea, Ryan a înregistrat un succes major în comedia romantică din 1972 "What's Up, Doc?", cu Barbra Streisand şi regizat de Peter Bogdanovich, care l-a regizat pe O'Neal şi în succesul din 1973 "Paper Moon", în care a jucat şi tânăra fiică a actorului de atunci.

Rolul ei de debut în această dramă, în care joacă rolul unei orfane precoce, fumătoare, i-a adus lui Tatum O'Neal un Oscar la vârsta de 10 ani pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

A apărut din nou alături de tatăl ei în comedia lui Bogdanovich "Nickelodeon" din 1976, alături de Burt Reynolds.

Tatum O'Neal şi fratele ei mai mic, Griffin, au ajuns să locuiască cu tatăl lor după ce părinţii lor au divorţat în 1967, iar mama lor, prima soţie a actorului, Joanna Moore, a pierdut custodia din cauza abuzului de alcool şi droguri.

nsă Tatum O'Neal a susţinut în 2004, în cartea de memorii "A Paper Life", că a suferit ani de zile abuzuri părinteşti şi crize de gelozie din partea tatălui ei şi că acesta a introdus-o în lumea drogurilor încă de mică, ceea ce a dus la o înstrăinare de aproape 25 de ani.

Potrivit lui Tatum O'Neal, ea şi fratele ei au fost lăsaţi să aibă grijă singuri de ei atunci când tatăl ei s-a mutat cu Fawcett, vedeta de televiziune din "Charlie's Angels".

În februarie 2007, O'Neal, pe atunci în vârstă de 60 de ani, a fost arestat după o ceartă cu fiul său Griffin, care s-a terminat cu focuri de armă. Procurorii au decis ulterior să nu depună acuzaţii.

Deşi a recunoscut într-un interviu acordat în 2009 revistei Vanity Fair: "Sunt un tată fără speranţă", O'Neal a contestat afirmaţiile fiicei sale privind abuzul şi neglijarea. Cei doi s-au împăcat în cele din urmă şi au apărut împreună într-un documentar biografic în 2011, intitulat "Ryan and Tatum: The O'Neals".

Patrick O'Neal, care a anunţat moartea tatălui său, a fost al treilea copil al actorului, născut cu cea de-a doua soţie a sa, Leigh Taylor-Young

Cel de-al patrulea copil al actorului, un fiu pe nume Redmond din relaţia cu Fawcett, s-a luptat şi el cu abuzul de substanţe şi a fost arestat în mai multe rânduri în 2008 şi 2009 pentru infracţiuni legate de droguri, fiind încarcerat.

Cu toate acestea, relaţia lui O'Neal cu Fawcett s-a dovedit a fi cea mai durabilă. Au fost împreună din 1979 până în 1997. Apoi, după o despărţire de mai mulţi ani, s-au reunit în 2001 până la moartea ei în 2009, în urma unei lungi lupte cu cancerul.

Cariera cinematografică a lui O'Neal a avut de suferit după mijlocul anilor 1970. El a jucat în drama istorică "Barry Lyndon" a lui Stanley Kubrick, un film a cărui realizare a durat mai mult de un an înainte de a se lansa în 1975.

Aproape de finalul carierei sale, O'Neal a avut un rol recurent din 2005 până în 2017 în serialul poliţist "Bones" al postului de televiziune Fox, jucând rolul tatălui personajului principal al serialului, un antropolog criminalist interpretat de Emily Deschanel.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.