Actorul american Richard Gere a fost revoltat marţi de „cruzimea” politicilor chineze în Tibet, în timp ce Congresul SUA dezbate modalităţi de a face presiuni asupra Beijingului pentru presupusele încălcări ale drepturilor omului în această provincie, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Depunând mărturie în faţa unei comisii parlamentare, vedeta din „Pretty Woman” a acuzat autorităţile chineze că au separat familiile tibetane, că le-au interzis limba şi că au distrus site-uri religioase.

Richard Gere, care a susţinut deja cauza Tibetului de mai multe ori în Congres, a acuzat China de „cruzime, violenţă şi persecuţie” împotriva tibetanilor.

El a asigurat că aceşti oameni sunt asupriţi de un „sistem de supraveghere omniprezent”.

Tibetul a fost condus cu o mână de fier de China încă din anii 1950.

Mulţi tibetani în exil acuză China de represiune şi tortură şi spun că încearcă să-i şteargă cultura.

Aproximativ un milion de copii tibetani au fost separaţi de familiile lor şi asimilaţi cu forţa în şcoli-internat, au denunţat trei raportori speciali ai ONU în februarie.

Richard Gere a cerut Statelor Unite şi aliaţilor săi „să vorbească cu o singură voce”, solicitând Beijingului să reia negocierile pentru „autonomia” tibetană.

Actorul i-a îndemnat pe parlamentarii americani să adopte o legislaţie care subliniază sprijinul american pentru poporul tibetan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.