Actorul britanic Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore din seria Harry Potter, a murit în spital la vârsta de 82 de ani, anunţă familia sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sir Michael, care s-a născut la Dublin, a lucrat în televiziune, film, teatru şi radio de-a lungul carierei sale de cinci decenii. El a câştigat patru premii Bafta.

Văduva sa, Lady Gambon, şi fiul său Fergus au declarat că "iubitul lor soţ şi tată" a murit liniştit, având familia alături, după ce a suferit de pneumonie.

Pe lângă rolul principal din Harry Potter, bazat pe romanele lui JK Rowling, Sir Michael l-a interpretat pe detectivul francez Jules Maigret în serialul ITV Maigret. De asemenea, este cunoscut pentru rolul lui Philip Marlow din serialul The Singing Detective al lui Dennis Potter, difuzat pe BBC.

Şi-a început cariera ca unul dintre membrii iniţiali ai Teatrului Naţional Regal din Londra şi a continuat să joace în mai multe piese de teatru de Shakespeare.



A fost numit cavaler pentru serviciile aduse industriei de divertisment în 1998.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.