Actorul Anthony James, cunoscut pentru roluri în "In The Heat of the Night" şi "Unforgiven", a murit de cancer la Massachusets, la vârsta de 77 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut în special pentru roluri negative, James a murit pe 26 mai, scrie Variety. 

Chip familiar în cinema şi în serialele americane, Anthony James, pe numele adevărat Jimmy Anthony, şi-a schimbat numele la începutul carierei cu scopul de a evita confuzia cu un alt actor care avea numele său de naştere. 

Născut la 22 iulie 1942, la Myrtle Beach, în sudul Carolinei, acest actor cu fizic longilin a decis să devină actor la vârsta de 18 ani, al puţin timp după ce s-a mutat cu mama sa în Los Angeles. 

Înalt, slab, cu părul negru, Anthony James a obţinut primul rol în 1967, cel de barman, într-un film clasic de Norman Jewison "În The Heat of the Night", cu Sidney Poitier şi Rod Steiger, care va obţine premiul Oscar pentru "cel ami bun film" în anul următor. 

A jucat rol de băiat rău în filme precum "Vanishing Point", "The Culpepper Cattle Co.", "High Plains Drifter", "The Teacher", "Burnt Offerings" şi "Ravagers". El a apărut şi în multe seriale de televiziune, inclusiv în "Hawaii Five-0" în 1968, "S.W.A.T" în 1975, "Charlie’s Angels" în 1976, "The A-Team” în 1983, precum şi în "Star Trek: The Next Generation" şi "Married… with Children" în 1987.

Ultimul său film, westernul din 1992 regizat de Clint Eastwood "Unforgiven", în care l-a jucat pe Skinny Dubois. După acest film, James a renunţat la actorie şi s-a axat pe scris şi artă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.