Actorul Alfred Molina, cunoscut din producţii ca „Chocolat”, „Frida” şi „Feud: Bette and Joan”, şi regizoarea Susanne Bier, al cărei lungmetraj „In a Better World” a fost premiat cu Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”, au fost aleşi în Consiliul Guvernatorilor Academiei Americane de Film.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru prima dată în Consiliu, Molina va reprezenta interesele breslei actorilor, iar Bier, pe cele ale regizorilor.

Tot pentru prima dată au fost aleşi Tom Duffield, scenograf care a lucrat pentru filme ca „Hell or High Water” şi „Patriots Day”, şi Bonnie Arnold, care a produs lungmetraje animate ca „How to Train Your Dragon” şi care este în prezent preşedinta DreamWorks Animation, potrivit The Hollywood Reporter.

Pentru a-i reprezenta pe actori au mai candidat Brie Larson, Lou Diamond Phillips şi Meg Ryan. La rândul ei, Bier a câştigat în faţa regizorilor Haifaa Al-Mansour, John Badham şi Shawn Levy.

Alegerile au însemnat revenirea lui Sid Ganis, fost preşedinte al Academiei, care a deţinut patru mandate de un an, iar acum este producător. El va reprezenta branşa relaţiilor publice. După o absenţă a revenit şi designerul de costume Jeffrey Kurland, nominalizat la Oscar pentru „Bullets over Broadway” (1994), care îşi va reprezenta colegii de breaslă.

În ceea ce îi priveşte pe producători, reprezentantul lor va fi ales în urma unui nou scrutin, după ce în primă fază a fost egalitate. Pentru acest post candidează Jason Blum, Michael De Luca, Jennifer Todd şi Janet Yang. Egalitatea a fost înregistrată între Blum şi Todd. Următoarele alegeri vor avea loc pe 18 şi 19 iunie.

Realeşi au fost Bernard Telsey (directori de casting), Daryn Okada (directori de imagine), Rory Kennedy (secţiunea documentar), Jim Gianopulos (funcţii de execuţie), Carol Littleton (montaj), Lois Burwell (machiaj şi coafură), Michael Giacchino (muzică), Scott Millan (sunet), John Knoll (efecte vizuale) şi Billy Ray (scenarişti).

Consiliul de anul trecut a cuprins 21 de femei, iar cel de anul acesta, tot atâtea sau 22, în funcţie de rezultatul alegerilor privind breasla producătorilor.

Cele 17 ramuri profesionale din structura Academiei Americane de Film (AMPAS) sunt reprezentate de câte 3 guvernatori care pot avea trei mandate consecutive de câte trei ani. Consiliul supraveghează activitatea Academiei, inclusiv gala premiilor Oscar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.