Secţiunea outdoor a festivalului FEST- FDR 2019, eveniment organizat de Teatrul Naţional Timişoara, va debuta joi seara, iar timp de cinci zile vor avea loc spectacole în aer liber cu actori acrobaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Teatrului Naţional Timişoara, secţiunea outdoor a festivalului FEST – FDR 2019 va debuta joi, 13 iunie, de la ora 22.00.

Astfel, în zilele de joi şi vinery, de la ora 22.00, pe platoul din faţa Teatrului Naţional, festivalul debutează cu spectacolul ”Station”, un spectacol al companiei de balet aerian Voalá (Spania), trupă cunoscută pe toate continentele pentru show-urile sale absolut ieşite din comun.

”Povestea e simplă: patru oameni de afaceri, serioşi, scorţoşi şi foarte supăraţi, au pierdut trenul. Dar noaptea le transformă rutina într-un basm plin de magie, puţină confuzie şi multă, infinit de multă poezie. Jocul cu gravitaţia, muzica live, beţia înălţimilor fac din această comedie muzicală plină de sensibilitate şi inedit un moment de rară frumuseţe, cu coregrafii uluitoare şi imagini de neuitat”, se arată în comunicat.

Următoarele două seri ale FEST Outodoor al FEST-FDR2019 sunt dedicate unei alte poveşti, spuse tot în aer, de artiştii de la eVenti Verticali. Astfel, compania italiană revine la Timişoara sâmbătă, 15 iunie şi duminică, 16 iunie, tot de la ora 22.00, în faţa Teatrului Naţional, cu un spectacol nou: ”Quadroe un vis împlinit”.

” Visul de a dansa pe un zid aflat în plin zbor. Ca un creion ce dansează pe foaia alba de hârtie, dansul la verticală va umple acest spaţiu de viaţă, de culoare şi de măiestrie. O scenă dispusă vertical, suspendată la peste 25 de metri înălţime, Quadroreprezintă spaţiul ireal în care evoluează patru dansatori cel puţin la fel de ireali”, se mai arată în comunicat.

Ultimele două reprezentaţii aduc luni, 17 iunie şi marţi 18 iunie de la ora 22.00, în Piaţa Victoriei o companie poloneză de mare tradiţie: Kto Theatre, cu unul dintre cele mai celebre titluri din repertoriul lor: ”The Fragrance of Time(Parfumul timpului)”, un spectacol care a călătorit în întreaga lume, cucerind inimile spectatorilor din Brazilia până în Tunisia, din Mexic până în Coreea de Sud cu poveştile sale.

”The Fragrance of Timeeste o recreare teatrală a universului copilăriei. Personaje pline de culoare şi situaţii, uneori amuzante, alteori terifiante, recompun universul acestui spectacol unic despre copiii şi adolescenţii dintotdeauna şi despre adevăruri eterne ca frica, umilinţa, şi, mai cu seamă, iubirea”, maiarată sursa citată.

FEST-FDR2019 este un eveniment organizat de Teatrul Naţional cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.