Zeci de directori afro-americani, între care şeful Merck, Kenneth Frazier, cer omologilor lor de la alte companii să respingă restricţionarea dreptului la vot în Georgia, în cea mai fermă luare de poziţie împotriva unei noi legi referitoare la alegeri din acest stat american, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Campania, anunţată miercuri li condusă de Frazier şi fostul director general al American Express, Kenneth Chenault, cere companiilor, care în mare parte au păstrat tăcerea în privinţa noii legi electorale, să lase deoparte reticenţa că ar putea părea partizane şi să se exprime public împotriva acesteia şi a restricţiilor de votare similare urmărite de alte state.

"Facem apel ca America corporativă să se opună public oricărei legislaţii discriminatorii şi tuturor măsurilor menite să limiteze capacitatea americanilor de a vota. Companiile americane trebuie să ia atitudine", a declarat Chenault pentru Reuters.

” Legea din Georgia, susţinută de republicani, a întărit cerinţele de identificare pentru voturile exprimate în absenţă, a scurtat perioadele de votare timpurie pentru alegerile repetate şi a interzis ca populaţia să ofere hrană şi apă alegătorilor care aşteaptă la coadă.

”Oamenii au evocat posibilitatea fraudelor electorale şi, pe baza acestui lucru (parlamentarii), restricţionează capacitatea alegătorilor eligibili de a vota şi o fac într-un mod care va afecta în mod disproporţionat alegătorii care nu sunt albi”, a spus Frazier într-o interviu.

Grupurile pentru drepturile civile au contestat noua lege în justiţie, susţinând că măsurile sunt menite să îngreuneze votul persoanelor - în special al alegătorilor negri.

Între timp, Delta Air Lines  şi Coca-Cola, companii înregistrate în Atlanta, se confruntă cu cereri de boicot din partea activiştilor care au spus că trebuie să facă mai mult pentru a se opune legii.

Coca-Cola a declarat că a fost dezamăgită de rezultatul din Georgia şi că va exercita presiuni pentru îmbunătăţirea legilor electorale, în timp ce Delta a spus că discută cu oficialii aleşi pentru a-şi exprima opiniile despre un proces electoral corect şi sigur.

”Proiectul de lege final este inacceptabil şi nu se potriveşte cu valorile Delta ”, a scris miercuri Ed Bastian, directorul general al Delta, într-o notă a companiei.

Frazier, care va demisiona din funcţia de CEO al Merck în luna iunie, a mai fost activ în trecut pe probleme sociale şi politice. El a fost primul CEO care a părăsit American Manufacturing Council al fostului preşedinte Donald Trump, spunând că ia atitudine împotriva intoleranţei şi extremismului şi a criticat inechităţile rasiale din societatea americană după moartea lui George Floyd.

O scrisoare în sprijinul campaniei lui Frazier şi a lui Chenault a fost semnată de 72 de directori de culoare, inclusiv fostul CEO al Xerox, Ursula Burns, fostul preşedinte al Citigroup, Richard Parsons, şi directorul juridic al Uber, Tony West.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.