yeParking, singura aplicaţie de parksharing din România, a anuţat miercuri că lansează o opţiune exclusivă în aplicaţie destinată locuitorilor din ansamblurile private şi rezidenţiale, care vor putea să îşi distribuie contra-cost spaţiul către comunitatea yeParking.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"yeParking lansează, în premieră pentru România, o opţiune exclusivă în aplicaţie destinată locuitorilor din ansamblurile private şi rezidenţiale. Astfel, proprietarii locurilor de parcare vor putea să îşi distribuie contra-cost spaţiul către comunitatea yeParking. Singura condiţie este ca locul de parcare distribuit să fie proprietate privată şi să nu se afle pe domeniul public", precizează compania.

Ulterior, fiecare proprietar îşi poate stabili numărul de ore sau zile pentru care locul său este disponibil.

"Mai mult, aceştia pot seta propriile tarife pe care vor să le aplice. La un calcul simplu, proprietarul unui astfel de loc de parcare privat ar putea să câştige chiar şi 100 de euro pe lună, prin distribuirea spaţiului său", spun reprezentanţii companiei.

Ei precizează că opţiunea este folositoare pentru toţi şoferii din România, dar mai ales pentru cei din Capitală, acolo unde criza locurilor de parcare este uriaşă, unde cinci conducători auto se bat pe un loc de staţionare, potrivit unui studiu al Consiliului Concurenţei.

40% din timp un loc de parcare rezidential ramane rezervat, dar neocupat. Pe teritoriul Romaniei aproximativ 50% dintre locurile de parcare reprezinta parcari rezidentiale.

"Majoritatea locurilor private de parcare stau goale pe timpul zilei, proprietarii fiind plecaţi la serviciu sau cu treburi în oraş. Dar acestea pot genera un profit substanţial. Iar procedura este simplă, totul se face de pe telefonul mobil, prin intermediul aplicaţiei noastre. Încercăm astfel să încurajăm parksharing-ul, deja celebru în toată Europa, dar încercăm să oferim cât mai multe opţiuni de parcare şoferilor din comunitate. Acum deja putem să spunem că oferim un serviciu complex. Iar planurile noastre nu se vor opri aici”, a declarat Mihai Lodoabă, CEO şi unul dintre fondatorii yeParking.

yeParking adună în aplicaţie în prezent peste 10.000 de şoferi din principalele oraşe ale României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.