Startupul de inteligenţă artificială a lui Elon Musk, xAI, va lansa sâmbătă primul său model de inteligenţă artificială, unui grup select, a declarat vineri miliardarul şi CEO-ul Tesla, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest lucru vine la aproape un an după ce ChatGPT al OpenAI a atras imaginaţia companiilor şi utilizatorilor din întreaga lume, stimulând o creştere a adoptării tehnologiei AI generative.

Musk a co-fondat OpenAI, compania din spatele ChatGPT, în 2015, dar a demisionat din consiliul companiei în 2018.

”În unele privinţe importante, acesta (noul model xAI) este cel mai bun care există în prezent”, a spus el vineri.

Miliardarul care a criticat eforturile Big Tech AI şi cenzura a declarat la începutul acestui an că va lansa o AI maximă, care caută adevărul, care încearcă să înţeleagă natura universului, pentru a rivaliza cu Google Bard şi Microsoft Bing AI.

Echipa din spatele xAI, care a fost lansată în iulie anul acesta, provine de la DeepMind, de la Google, compania mamă a Windows şi alte firme de top de cercetare în domeniul AI.

Deşi X, deţinută de Musk, firma de social media cunoscută anterior sub numele de Twitter, şi xAI sunt separate, companiile lucrează îndeaproape împreună. xAI lucrează şi cu Tesla şi alte companii.

Larry Ellison, cofondatorul Oracle şi un auto-descris prieten apropiat al lui Musk, a declarat în septembrie că xAI a semnat un contract pentru a-şi antrena modelul AI pe cloudul Oracle.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.