Arabia Saudită se află în discuţii preliminare cu producătorul american de automobile electrice Tesla pentru a înfiinţa o unitate de producţie în regat, a relatat luni Wall Street Journal, citând surse familiare cu chestiunea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţi a venit vine la doar câteva ore după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a cerut CEO-ului Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică de vehicule în Turcia, potrivit direcţiei de comunicaţii a ţării.

De asemenea, Musk s-a întâlnit luni, în California, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Arabia Saudită a încercat să atragă Tesla cu dreptul de a cumpăra anumite cantităţi de metale şi minerale de care compania are nevoie pentru vehiculele sale electrice din ţări, inclusiv Republica Democrată Congo, se arată în raport.

Regatul încearcă să-şi diversifice economia dincolo de petrol, în timp ce fondul său suveran este investitorul majoritar în Lucid Group, unul dintre startupurile de vehicule electrice care caută să atace dominaţia Tesla pe acest segment de industrie.

Una dintre propunerile pe care le are în vedere regatul implică extinderea finanţării către traderul de mărfuri Trafigura pentru un proiect de cobalt şi cupru din Congo, care ar putea ajuta la aprovizionarea unei fabrici Tesla, se arată în articolul WSJ.

Un purtător de cuvânt al Trafigura a spus că acesta îşi revizuieşte opţiunile pentru proiectul Mutoshi din Congo, pe fondul creşterii costurilor şi al preţurilor constante la cobalt.

Tesla nu a răspuns imediat solicitărilor Reuters de comentarii, în timp ce fondul suveran al Arabiei Saudite, Public Investment Fund, a refuzat să comenteze.

Musk a spus în luna mai că Tesla va alege probabil o locaţie pentru o nouă fabrică până la sfârşitul anului 2023.

În prezent, Tesla are şase fabrici şi construieşte o a şaptea în Mexic, în nordul statului Nuevo Leon.

Tesla îşi propune să vândă 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030, faţă de aproximativ 1,3 milioane în 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.