ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat sidelurgic din ţară, este în proces de automatizare, făcând paşi importanţi spre digitalizare, a declarat CEO al diviziei nordice a ArcelorMittal Europa şi responsabilul cu transformarea digitală la nivel european, Wim Van Gerven. El a spus că automatizarea duce inclusiv la schimbarea profilului angajatului şi, deci, la dispariţia unor meserii, însă consideră că automatizarea face compania mai puternică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Uzina de la Galaţi merge spre digitalizare, va deveni una automatizată, însă procesul se face pas cu pas. Se merge spre digitalizare", a spus Wim Van Gerven în cadrul evenimentului ArcelorMittal Europe Media Day organizat la Paris.
 
Reprezentantul ArcelorMittal a adăugat că procesul digitalizării duce la schimbarea profilului angajatului şi implicit la dispariţia unor meserii, însă automatizarea face compania mai puternică.
 
"Pentru o companie de oţel, cea mai mare provocare este să luăm toţi angajaţii cu noi. (...) Profilul angajatului se schimbă. Vedem că valoarea creată de angajaţi creşte, dar tehnologia şi automatizarea aduc mai multe avantaje şi ne dăm seama că nu mai avem nevoie de unele meserii”, a mai spus Wim Van Gerven.
 
La rândul său, CEO ArcelorMittal Europe, Aditya Mittal, s-a declarat mândru de uzinele eoliene produse la Galaţi, spunând că oraşul are un viitor strălucit.
 
"Aţi văzut cât suntem de mândri de uzinele eoliene produse acolo (în Galaţi, n.r.). Este un produs cheie şi îl dezvoltăm, continuăm să dezvoltăm piaţa românească. Galaţi are un viitor strălucit în faţă, sunt sigur, eu nu mi-aş face griji pentru fabrica de la Galaţi", a spus Aditya Mittal.
 
ArcelorMittal Galaţi (fostul Sidex Galaţi) este cel mai mare combinat siderurgic din România, construit în anii 1960 la iniţiativa fostului lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. ArcelorMittal a investit 400 de milioane de euro, din 2009, de când a preluat combinatul, şi până în prezent.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.