WhatsApp introduce servicii API gratuite bazate pe cloud, pentru a atrage mai multe companii să utilizeze aplicaţia, a anunţat CEO-ul Meta Platforms, Mark Zuckerberg, la evenimentul de mesagerie al companiei de joi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciul de mesagerie, care a atras din ce în ce mai mult utilizatorii de afaceri, este una dintre numeroasele platforme în care proprietarul Facebook Meta a lansat mai multe funcţii de cumpărături şi de afaceri.

Zuckerberg a spus, la evenimentul ”Conversaţii” al Meta, că oferta va însemna că ”orice companie sau dezvoltator poate accesa cu uşurinţă serviciul nostru, poate construi direct pe WhatsApp pentru a-şi personaliza experienţa şi pentru a-şi accelera timpul de răspuns către clienţi, prin utilizarea cloud-ului nostru securizat WhatsApp."

WhatsApp are deja un API, sau un tip de interfaţă software, pentru ca firmele să îşi conecteze sistemele, ceea ce generează venituri.

Meta, care a cumpărat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari într-o afacere de referinţă din 2014, a spus că firmele nu vor putea trimite mesaje oamenilor pe WhatsApp decât dacă au solicitat să fie contactaţi.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.