WhatsApp anunţă că a rezolvat vulnerabilitatea care era de vină pentru indexarea numerelor de telefon ale utilizatorilor de motoare de căutare precum Google.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperită şi anunţată public încă din luna februarie, problema care făcea ca numerele utilizatorilor să poată fi găsite prin intermediul motoarelor de căutare a fost rezolvată.

WhatsApp oferă o funcţie, numită Click to Chat, prin care utilizatorul poate trimite cuiva propriul număr de telefon în cadrul unui fişier de text simplu. Acesta a fost gândită ca o modalitate de comunicare între persoanele care nu îşi au numerele în agenda de contacte.

Însă, pentru că sunt stocate online şi nu există un fişier robots.txt în rădăcină, care să blocheze indexarea, Google şi alte motoare de căutare procesau aceste fişiere ca oricarele altele de pe internet.

Astfel, căutând pe Google cu “site:wa.me”, puteau fi găsiţi utilizatorii care au folosit funcţia Click to Chat şi numerele lor de telefon.

Deşi problema a fost rezolvată, numerele de telefon ale utilizatorilor nu vor dispărea din Google peste noapte. Motorul de căutare va trebui să facă mai multe reindexări până informaţiile vor fi eliminate din index. În plus, o perioadă, cache-ul va afişa în continuare datele vechi, inclusiv numerele de telefon expuse de WhatsApp.

Conform unui cercetător indian, ar fi fost indexate de Google în acest fel în jur de 300.000 de numere de telefon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.