Producătorul de sisteme de acoperişuri din ţiglă metalică Wetterbest, controlat de omul de afaceri Dragoş Irimescu, estimează că a obţinut o cifră de afaceri de 70 milioane lei (15,5 milioane euro) în prima jumătate a acestui an, în creştere cu 65% faţă de perioada similară a anului trecut, a anunţat miercuri compania, care se aşteaptă la un profit semestrial de 7 milioane lei, dublu faţă de cel obţinut în primele şase luni din 2016.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru întregul an 2017, compania a planificat investiţii totale de 1 milion euro, alocate în special achiziţionării de utilaje de ultimă generaţie, extinderii liniilor de producţie şi dezvoltării infrastructurii.

„Toate aceste realizări reprezintă confirmarea faptului că am luat cea mai bună decizie prin numirea fiului meu Valeriu în funcţia de director general. (...) În ceea ce mă priveşte, am acum posibilitatea să mă ocup şi mai mult de dezvoltarea strategică a firmei şi să îmi pun în aplicare viziunea conturată în cei peste 20 de ani de experienţă în acest domeniu. Avem planuri foarte mari”, a declarat fondatorul Wetterbest, Dragoş Irimescu.

În vârstă de 27 de ani, Valeriu Irimescu lucrează în cadrul companiei din 2011, ocupând de-a lungul timpului mai multe poziţii.

Wetterbest exportă produse în şapte ţări din Europa: Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovacia, Cehia, Belgia şi Franţa.

Pentru 2017, compania estimează că va exporta circa 100.000 mp de produse, în valoare de 1 milion de euro.

În 2019, exporturile companiei vor reprezenta 10% din totalul cifrei de afaceri. Pe viitor, ţinteşte extinderea vânzărilor şi pe alte pieţe importante, cum ar fi Polonia, Ucraina, Austria şi Germania.

Wetterbest deţine una dintre cele mai mari capacităţi de producţie de ţiglă metalică şi accesorii din România, prin cele două fabrici de la Băicoi, judeţul Prahova, şi Podari, din judeţul Dolj, şi are circa 250 de angajaţi.

În 2016, Grupul Wetterbest a obţinut o cifră de afaceri de 148 milioane lei şi un profit consolidat de 12 milioane lei, deţinând o cotă de piaţă de aproximativ 15%.

Principalii concurenţi ai Wetterbest sunt Bilka, Wetterbest, Viking Pruszynski, Lindab, Coiprofil, Ruukki sau Megaprofil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.