Ministerul Comunicaţiilor vrea să extindă platforma online Ghiseul.ro, prin care pot fi achitate taxe şi impozite, şi pentru firme, a anunţat luni, la We Love Digital.forum, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forumul, care va fi derulat pe parcursul a 2 zile, este organizat cu sprijinul UPC, Audi, PrivacyOne in alliance with Biris Goran, Fan Courier, SAP şi Telekom.

Platforma Ghiseul.ro poate fi utilizată, în prezent, doar de persoane fizice şi PFA-uri pentru plata taxelor şi impozitelor.

Marţi, vor fi purtate discuţii cu Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR), pentru a extinde Ghiseul.ro pentru firme, a anunţat ministrul Comunicaţiilor.

“Chiar mâine, împreună cu AADR, în jurul prânzului, avem o discuţie pe acest subiect, în sensul că dorim să extindem colaborarea şi cu alte tipuri de persoane care să poată să folosească platforma. În momentul de faţă, este de interes acest subiect şi dorim cât mai rapid să deblocăm acest cadru legislativ care să permită utilizarea platformei şi de către alte persoane”, a spus ministrul, răspunzând întrebărilor din sală.

Sistemul Naţional Electronic de Plată online cu cardul a taxelor şi impozitelor (SNEP), disponibil la ghiseul.ro , este gestionat de AADR, instituţie aflată în subordinea Ministerului Comunicaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.