Miliardarul american Warren Buffett a donat săptămâna aceasta acţiuni Berkshire Hathaway în valoare de 27 de milioane de dolari, unei organizaţii de caritate al cărui nume nu a fost făcut public, îm cadrul angajamentului său de a-şi dona averea, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conglomeratul lui Buffet, Berkshire Hathaway, a dezvăluit donarea de către Buffett a 50 de acţiuni de clasă A, într-o declaraţie depusă la Comisia pentru bursă şi valori mobiliare din SUA.

Donaţia a fost făcută pe 15 august, când acţiunile au închis la aproximativ 538.107 dolari pe unitate.

Această donaţie este separată de cadourile anuale ale lui Buffett către Fundaţia Bill & Melinda Gates şi patru organizaţii caritabile supravegheate de familia sa.

Acestea au primit peste 51 de miliarde de dolari de la Buffett din 2006.

Berkshire nu a răspuns imediat, joi, la o solicitare pentru mai multe detalii despre cea mai recentă donaţie.

Buffett deţine în continuare 218.237 de acţiuni de clasă A ale Berkshire, reprezentând o participaţie de aproximativ 15% la conglomeratul din Omaha, Nebraska, pe care îl conduce din 1965.

Revista Forbes a estimat miercuri averea netă a lui Buffett la 118,3 miliarde de dolari, situându-se pe locul cinci la nivel mondial.

Buffett a spus că mai mult de 99% din averea sa netă va merge către organizaţii de caritate. El împlineşte 93 de ani pe 30 august.

Berkshire deţine câteva zeci de afaceri, inclusiv compania de căi ferate BNSF, compania de asigurări auto Geico şi multe operaţiuni de energie, producţie şi retail.

La 30 iunie, grupul deţinea şi acţiuni de peste 353 de miliarde de dolari, dintre care jumătate erau la producătorul de iPhone Apple.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.