Walt Disney şi conglomeratul indian Reliance îşi vor fuziona afacerile din India, a anunţat miercuri gigantul american de divertisment. Companiile îşi vor combina diviziile Star India şi Viacom18, în nou-creatul joint venture Star India, evaluat la aproximativ 8,5 miliarde de dolari după bani, excluzând sinergiile, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul va avea peste 750 de milioane de telespectatori pe râvnita piaţă indiană, se arată într-un comunicat.

Tranzacţia rămâne supusă aprobărilor de reglementare şi ale acţionarilor.

Acordul este de aşteptat să fie finalizat fie în ultimul trimestru al acestui an, fie în primul trimestru din 2025.

După finalizarea tranzacţiei, Reliance, condusă de cel mai bogat om din Asia, Mukesh Ambani, va controla societatea mixtă şi va injecta 1,4 miliarde de dolari în strategia de creştere a acesteia.

Structura de proprietate va cuprinde o cotă de 16,34% pentru Reliance, 46,82% pentru Viacom18 de la Ambani şi 36,84% pentru Disney.

Soţia lui Ambani, Nita Ambani, va prezida joint-venture-ul, în timp ce membrul consiliului Viacom18 Uday Shankar va ocupa funcţia de vicepreşedinte.

”India este cea mai populată piaţă din lume şi suntem încântaţi de oportunităţile pe care acest joint venture le va oferi pentru a crea valoare pe termen lung pentru companie”, a declarat Bob Iger, CEO-ul Walt Disney.

Într-o declaraţie separată, Disney a declarat că se aşteaptă să înregistreze taxe de depreciere fără numerar înainte de impozitare între 1,8 miliarde de dolari şi 2,4 miliarde de dolari în trimestrul curent, aproximativ jumătate dintre acestea reflectând o reducere a valorii activelor nete ale Star India.

Compania adaugă că, potrivit actualului acord de fuziune, va avea trei directori în consiliul societăţii mixte, RIL având cinci locuri. Doi directori independenţi vor fi, de asemenea, numiţi în consiliu.

Companiile de divertisment se luptă pentru a face incursiuni pe preţuita piaţă indiană, Disney încercând să-şi păstreze prezenţa în ţară, în ciuda pierderilor de abonaţi în cursul anului trecut, a unei revizuiri recente şi a iniţiativei de reducere a costurilor cu 5,5 miliarde de dolari, care va presupune o reducere a forţei de muncă cu 7.000 de angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.