Indicii bursieri de pe Wall Street au scăzut luni, investitorii renunţând la titlurile companiilor de tehnologie în favoarea randamentelor în creştere ale titlurilor de Trezorerie, în timp ce noi îngrijorări legate de relaţiile dintre Statele Unite şi China au oferit noi motive de precauţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Randamentele titlurilor de Trezorerie au fost susţinute de datele care au arătat creşterea cheltuielilor de consum, intensificarea activităţilor fabricilor şi  accelerarea inflaţiei, toate acestea alimentând aşteptările că Rezerva Federală ar putea începe restrângerea politicii monetare relaxate mai devreme decât era aşteptat.

Acţiunile unor companii mari, precum Apple, Facebook, Microsoft, Alphabet şi Amazon.com au scăzut cu 2,4% pânp la 5,8%.

Titlurile Facebook au fost presate de o defecţiune care a făcut ca zeci de mii de utilizatori să nu îi poată accesa aplicaţiile, potrivit website-ului de urmărire Downdetector.com.

Componenta sectorului tehnologiei a indicelui S%P 500 a scăzut cu 2,5%, conducând declinurile celor 11 componente majore ale acestuia.

Indicele S&P 500 a scăzut cu 1,5%, Dow Jones Industrial Average cu 1%, iar Nasdaq cu 2,46%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.