Wall Street a închis vineri în scădere, iar indicele Dow Jones a consemnat al 10-lea declin săptămânal consecutiv din ultimele 11 săptămâni, după ce un raport foarte aşteptat referitor la inflaţie a arătat o creştere peste aşteptări a preţurilor, în timp ce încrederea consumatorilor a atins un minim record, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele preţurilor de consum din luna mai a ajuns la cel mai înalt nivel din 1981, punând presiune pe bursă. Preţurile au crescut cu 8,6% de la an la an şi cu 6% excluzând preţurile alimentelor şi energiei.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones se aşteptau la o creştere de 8,3% de la an la an pentru indicele principal şi de 5,9% pentru indicele de bază.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 1,9%. S&P 500 cu 2,08%, în timp ce Nasdaq Composite a coborât cu 2,72%.

Vânzarea au fost ample, aproape fiecare membru al Dow Jones, din cele 30  de companii, având o evoluţie negativă a acţiunilor.

Titlurile Apple au scăzut cu 2,9%, în timp ce acţiunile Microsoft şi Dow, Inc. au coborât cu peste 3%. Acţiunile Salesforce a scăzut cu 4%.

Scăderea de vineri a acţiunilor a făcut ca Wall Street să consemneze încă o săptămână de pierderi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.