Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de marţi în scădere puternică, consemnând cea mai slabă evoluţie după luna martie, trase în jos de titlurile companiilor din sectorul tehnologiei, între motive fiind îngrijorările legate de retragerea înainte de aşteptări a măsurilor guvernamentale de stimulare şi a unor posibile majorări de taxe în lunile următoare, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Indicele Dow Jones a scăzut cu 0,3%, S&P 500 cu 0,7%, iar Nasdaq cu aproape 2%,

Acţiunile Apple, cea mai mare companie tranzacţionată la bursă din SUA, au coborât cu peste 4%. Titlurile Alphabet, compania mamă a Google, au pierdut peste 3%, Facebook 2,8%, iar cele ale Tesla 3%.

Nici acţiunile producătorilor de cipuri nu au evitat evoluţia negativă. Tilurile Nvidia, Intel şi Advanced Micro Devices au coborât cu 4,5%, 1,4% şi 1,5%.

Indicii bursieri au atins nivelurile minime ale zilei în urma comentariilor secretarului Trezoreriei SUA Janet Yellen, care a spus că dobânzile ar putea creşte într-o anumită măsură pentru a preveni supraîncâlzirea economiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.