Există o falsă impresie potrivit căreia politicienii susţin o creştere excesivă a bugetului Serviciului Român de Informaţii (SRI) pentru a obţine o anumită bunăvoinţă, iar această zvonistică trebuie demontată, a afirmat joi deputatul ALDE Varujan Vosganian, în cadrul dezbaterilor din comisile reunite de buget-finanţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisiile au aprobat joi, fără niciun vot împotrivă, un buget de 2,3 miliarde lei pentru SRI în 2018, o majorare de 13,2% faţă de bugetul din 2017.

”Există impresia că noi exagerăm cu susţinerea financiară a SRI ca să obţinem o anumită bunăvoinţă. (...) Că am vrea să ne negociem liniştea politică finanţând excesiv SRI. (...) Aş vrea să demontăm această zvonistică legată de excesiva finanţare a SRI”, a spus Vosganian.

Potrivit informaţiilor prezentate de reprezentanţii SRI în cadrul dezbaterilor, circa 75% din bugetul instituţiei din prezent este cheltuit pe plata drepturilor salariale şi a pensiilor cadrelor militare trecute în rezervă, iar trendul este de creştere a acestui buget, cu impact semnificativ asupra bugetului instituţiei.

Comisiile au aprobat joi, pentru 2018, şi bugetele Serviciului de Informaţii Externe (SIE, buget – 290,1 milioane lei, majorare - 15,9%), Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP, buget – 195,1 milioane lei, majorare - 19,35%) şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS, buget – 332,6 milioane lei, majorare - 21,9%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.