Volvo Cars va înceta producţia oricăror modele diesel până la începutul anului 2024, în timp ce este pe cale de a deveni un producător de automobile complet electric, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Peste câteva luni, va fi construită ultima maşină Volvo cu motor diesel, ceea ce va face din Volvo Cars unul dintre primii producători tradiţionali de maşini care a făcut acest pas”, a spus compania suedeză într-un comunicat.

Deţinută majoritar de compania chineză Geely, Volvo s-a angajat să devină o companie cu o gamă de maşini complet electrică până în 2030.

În timp ce majoritatea maşinilor vândute de Volvo în Europa erau diesel în 2019, în 2022 acestea reprezentau doar 8,9% din vânzările producătorului suedez.

În august, 33% din vânzările Volvo au fost modele complet electrice sau hibride. Compania nu a dezvăluit câte dintre restul de 67% din modele cu motoare cu combustie erau diesel şi câte funcţionau pe benzină.

Vânzările de modele diesel au scăzut rapid în Europa de la scandalul Volkswagen privind manipularea testelor de emisii, iar producătorii de automobile au redus treptat numărul de modele diesel disponibile în gama lor de modele.

Vehiculele diesel au reprezentat mai mult de 50% din vânzările de maşini noi din Europa, în 2015, dar au reprezentat puţin peste 14% din vânzările lor, în iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.