Producătorul german de automobile Volkswagen şi partenerii săi vor investi 10 miliarde de euro pentru a produce vehicule electrice şi baterii în Spania, a declarat joi directorul general Herbert Diess, cu 3 miliarde de euro în plus faţă de o sumă anunţată anterior, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat, de asemenea, un acord de parteneriat cu cea mai mare companie de energie electrică din Spania, Iberdrola, care va înfiinţa un parc solar pentru a alimenta parţial fabrica de baterii care va fi construită în municipalitatea Sagunto, lângă Valencia.

Iberdrola va investi 500 de milioane de euro în planul de electrificare, a declarat reporterilor directorul său general Ignacio Sanchez Galan, fără a oferi mai multe detalii.

Volkswagen a declarat în martie că va investi 7 miliarde de euro pentru a construi o fabrică de baterii şi a produce vehicule electrice la cele două fabrici de maşini ale grupului din Spania, dar CEO-ul Herbert Diess a spus că această cifră a fost suplimentată la 10 miliarde, cu noi parteneri.

”Vom electriza cel de-al doilea mare producător de maşini din Europa (Spania) cu o nouă fabrică de baterii şi producţia de maşini electrice în două fabrici”, a declarat Diess la un eveniment care a avut loc joi, la Sagunto, adăugând că planul este de a crea ”o fabrică completă, cu un ecosistem de furnizori, de la extracţia litiului până la asamblarea bateriilor”.

Producătorul german de automobile îşi propune să înceapă construirea fabricii cu o capacitate de 40 de gigawaţi-oră (GWh) în primul trimestru al anului 2023, producţia de serie urmând să înceapă până în 2026.

Până în 2030, fabrica va angaja peste 3.000 de lucrători, a spus Volkswagen.

Spania, cel mai mare producător auto din Europa după Germania, a lansat luna trecută un proces de licitaţie care include oferirea unor împrumuturi şi granturi de aproximativ 3 miliarde de euro pentru promovarea producţiei de vehicule electrice (EV).

Volkswagen şi divizia sa spaniolă SEAT au prezentat o ofertă.

Câştigătorii fondurilor PERTE, aşa cum se cunoaşte programul care constă în principal din fonduri de ajutorare pentru pandemiei din Uniunea Europeană, vor fi aleşi în acest an.

Compania va investi 3 miliarde de euro în uzina din Sagunto, alte 3 miliarde de euro în patru fabrici SEAT, inclusiv uzina Martorell de lângă Barcelona, ​​şi 1 miliard în Pamplona.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.