Volkswagen l-a înlocuit luni pe Herbert Diess din funcţia de director general al brandului VW cu directorul operaţional Ralf Brandstaetter, care va coordona măsurile de reducere a costurilor la cele mai mari fabrici ale companiei din Germania. Diess va rămâne director general al grupului Volkwagen, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reorganizarea conducerii are lor după neînţelegerile dintre conducere şi liderii de sindicat legate de ritmul şi amploarea planurilor de reducere a costurilor, pentru a elibera resursele necesare tranziţiei la automobilele electrice.

Volkswagen a anunţat că Brandstaetter va prelua conducerea brandului VW de la Diess pe 1 iulie.

Diess va rămâne director general al grupului Volkswagen şi va avea mai mult timp să se ocupe de restul companiei, care include branduri precum Audi, Bentley, Skoda, Lamborghini şi Porsche.

“Ralf Brandstaetter este unul dintre cei mai experimentaţi directori ai companiei. Sunt foarte mulţumit că Ralf Brandstaetter va continua dezvoltarea brandului ca CEO”, a afirmat Diess într-un comunicat.

Volkswagen a arătat că Diess va păstra responsabilitatea generală a autoturismelor Volkswagen şi că reorganizarea conducerii va avea ca rezultat plecarea directorului pentru achiziţii şi componente, Stefan Sommer.

Sommer s-a alăturat VW în 2018 şi a coordonat planurile ambiţioase de achiziţii, inclusiv construcţia unor fabrici mari pentru susţinerea planurilor ambiţioase ale VW pentru trecerea la producţia de automobile electrice.

Diess încearcă să convingă puternicii lideri sindicali, care controlează 9 din cele 19 locuri din consiliul de supraveghere, să accepte reduceri dureroase de costuri.

Economiile au rolul să ajute la finanţarea investiţiilor de 34 de miliarde de euro în automobile electrice şi autonome şi de 50 de miliarde de euro în achiziţia de baterii pentru vehicule electrice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.