Platforma Vola.ro a anunţat, luni, că 42% dintre biletele de avion, cu dată de plecare în lunile noiembrie şi decembrie, au ca destinaţie finală un oraş din România, iar principalele oraşe spre care se îndreaptă românii care se întorc în ţară în perioada sărbătorilor sunt Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, a crescut procentul celor care merg cu avionul spre oraşe mai mici, consideră directorul de marketing al Vola.ro, Claudia Tocilă.

”Procentul celor care vin spre România de sărbători este similar cu cel de anul trecut, în aceeaşi perioada. Ce diferă însă este creşterea procentului celor care merg cu avionul spre oraşe mai mici precum Bacău, Sibiu, Craiova, Oradea, Suceava, Satu Mare, Constanţa, Târgu Mureş şi Baia Mare. Impactul deschiderii rutelor ce leagă destinaţii din Spania, Italia şi Marea Britanie de aeroporturile mai mici ale României este sesizabil şi se vede şi în evoluţia rezervărilor”, a declarat Claudia Tocilă.

Principalele puncte de îmbarcare rămân oraşele din mari din Europa precum Londra, Roma, Milano, Paris, Berlin, Barcelona, Madrid, Bruxelles sau Dublin, unde românii lucrează sau studiază, potrivit companiei. Însă, sunt şi români care se întorc acasă din Dubai, New York, Amman sau Beijing.

”Preţul mediu pentru un zbor cu destinaţia finală un aeroport din România este de 155 euro pentru zborul dus-întors. În medie, biletele includ o şedere de 10 zile în România şi cele mai solicitate date de călătorie includ plecarea pe 17 – 23 decembrie şi returul în 3 – 7 ianuarie”, se arată în comunicat.

În plus, 70% dintre rezervările pentru perioada Crăciunului sunt pentru călătorii single. 20% sunt pentru călătorii în cuplu şi 10% pentru grupuri. Cel mai numeros grup care şi-a rezervat biletele de avion pe Vola.ro de sărbători include 9 persoane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.