Vodafone vinde divizia sa spaniolă către Zegona Communications, pentru 5 miliarde de euro, marcând al doilea acord major al noului său director general şi o ieşire dintr-un piaţă cu performanţe scăzute de ani de zile, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul general al Vodafone, Margherita Della Valle, care a promis că va remodela grupul de telecomunicaţii din Marea Britanie pentru a stimula creşterea, a declarat că vânzarea îi va permite să se concentreze pe pieţe cu ”structuri durabile şi o prezenţă locală suficientă”.

Zegona, listată la Londra, condusă şi condusă de directorul executiv din telecomunicaţii Eamonn O'Hare, a cumpărat şi vândut anterior operatorii regionali Telecable şi Euskaltel din Spania.

Vodafone Spania are mărci şi reţele puternice, a spus el, dar marja sa scăzută de numerar şi scăderea veniturilor trebuiau remediate.

”Avem un plan mai bun”, a declarat O'Hare pentru Reuters, inclusiv aducerea fostului CEO al Euskaltel, José Miguel García, pentru a conduce afacerea.

”Veniturile merg înapoi cu unul sau două procente, trebuie să le facem să meargă înainte cu unul sau două procente”, a spus el.

Zegona finanţează tranzacţia cu 4,2 miliarde de euro sub formă de datorii, de la Deutsche Bank şi alte instituţii financiare, şi 900 de milioane de euro de la Vodafone, în acţiuni preferenţiale.

O'Hare a spus că va strânge capitaluri proprii de până la 600 de milioane de euro de la acţionarii Zegona, contribuind la scăderea datoriilor la un număr care începe cu un trei şi a efectului de pârghie la un număr format din două cifre.

Acţiunile Vodafone, care va primi cel puţin 4,1 miliarde de euro în numerar, au inversat câştigurile timpurii pentru a fi tranzacţionate în scădere cu 1% marţi după-amiază.

Acţiunile companiei rămân aproape de minimele din ultimii 20 de ani.

De când a fost numit CEO permanent în aprilie, Della Valle a anunţat reducerea a 11.000 de locuri de muncă şi fuziunea unităţii britanice a Vodafone cu compania Three,a CK Hutchison.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.