Vodafone România a anunţat marţi că a încheiat un acord cu Telekom România pentru servicii wholesale, pe baza căruia Vodafone va putea lansa servicii de internet fix şi TV, folosind reţeaua de fibră optică a Telekom Romania din zonele urbane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul va permite Telekom să îşi exploateze mai bine infrastructura fixă, potrivit companiei.

”Acest acord reprezintă un pas înainte în implementarea uneia dintre priorităţile noastre principale, şi anume extinderea către gospodării şi familii. În plus faţă de oferta comercială existentă, clienţii noştri vor beneficia, după implementarea acordului, de pachete convergente, care vor include servicii mobile, servicii fixe în bandă largă şi de televiziune, însoţite de aceeaşi calitate a serviciilor de care se bucură deja în relaţia cu noi”, a declarat directorul general al Vodafone România, Murielle Lorilloux.

Cele două companii au anunţat că vor continua să concureze independent pe piaţă, fiecare dintre ele urmându-şi propriul plan de dezvoltare, în concordanţă cu strategii comerciale şi de business autonome.

Veniturile din servicii înregistrate de Vodafone România, raportate pentru întreg anul fiscal 2017-2018, încheiat în 31 martie, au ajuns la 723,6 milioane de euro, în creştere cu 2,5%, în termeni organici, faţă de anul precedent.

Grupul de firme Telekom Romania a înregistrat în primul trimestru al anului venituri totale de 226 milioane de euro, în scădere cu 1,7% faţă de martie 2017, potrivit datelor Deutsche Telekom (DT), acţionarul majoritar indirect al grupului.

Principalii jucători pe piaţa telecomunicaţiilor din România sunt Vodafone, Orange, Telekom şi Digi Mobil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.