Grupul telecom Vodafone a anunţat luni o investiţie de 20 de milioane de euro în următorii cinci ani, pentru a extinde abilităţile digitale şi programele educaţionale ale Fundaţiei Vodafone, finanţând iniţiative locale în 14 ţări, între care şi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vodafone a anunţat astăzi o investiţie de 20 de milioane de euro, derulată prin Fundaţia Vodafone, pentru a extinde abilităţile digitale şi programele educaţionale ale Fundaţiei, finanţând iniţiative locale în Albania, Republica Cehă, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Luxemburg, Olanda, Portugalia, România, Spania, Turcia şi Marea Britanie. De această investiţie ar putea să beneficieze 16 milioane de cursanţi, până în 2025”, arată grupul.

Programele, derulate în parteneriat cu organizaţii de caritate şi ONG-uri, vor permite oamenilor să-şi dezvolte cunoştinţele şi abilităţile de utilizare a tehnologiilor digitale, obiectivul fiind acela  de a ajunge la milioane de elevi din ciclurile primare şi gimnaziale, la persoane care nu sunt cuprinse în programe de educaţie sau formare, la persoane aflate în şomaj şi la persoane în vârstă.

”Rămânem angajaţi, într-o lume din ce în ce mai digitalizată, să construim societăţi digitale incluzive, în care nimeni să nu fie lăsat în urmă, ceea ce contează acum mai mult ca oricând, întrucât societatea îşi propune să se reconstruiască într-o formă mai bună după impactul avut de pandemia COVID-19”, afirmă Nick Read, CEO Vodafone Group.

Investiţia de 20 de milioane de euro va fi eşalonată pe următorii cinci ani. Aceasta se adaugă donaţiilor în natură ale Vodafone Group, estimate la 150 de milioane de euro, pentru o serie de iniţiative legate de COVID-19 şi unei investiţii de 10 milioane de euro a Fundaţiei Vodafone în perioada de urgenţă a pandemiei de COVID-19 în 2020.

”Fundaţia Vodafone marchează aniversarea a treizeci de ani de activitate în care a conectat la o educaţie de calitate peste un milion de cursanţi din Europa şi Africa”, declară Nick Land, preşedinte Vodafone Group Foundation.

Fundaţia Vodafone anunţă că îşi propune să îmbunătăţească abilităţile digitale şi pentru persoanele trecute de 65 de ani, în condiţiile în care măsurile de izolare şi distanţare socială impuse de pandemia COVID-19 a adâncit izolarea şi însingurarea acestei categorii de cetăţeni.

Procentul persoanelor cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani fără acces la Internet variază de la 13 la 36% în ţări precum Irlanda, Luxemburg şi Republica Cehă. Fundaţia Vodafone va derula în aceste ţări un program prin care îşi propune să ajute 880.000 de seniori, până în 2025. Totodată, mulţi dintre aceştia nu au abilităţile necesare utilizării Internetului, o problemă pe care Fundaţia Vodafone îşi propune să o adreseze prin ateliere faţă-în-faţă, o platformă de e-learning şi suport digital pentru a ajuta persoanele în vârstă să fie tot mai active într-o societate tot mai digitalizată.

Până în 2025, programele de dezvoltare a abilităţilor digitale derulate de Fundaţia Vodafone vor ajunge, în cel mai rezervat scenariu, la cel puţin 16 milioane de beneficiari.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa, este cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume. Operează reţele mobile şi fixe în 21 de ţări şi 48 de reţele mobile partenere. La 30 septembrie 2020, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, peste 27 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, peste 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi peste 112 milioane de dispozitive IoT conectate. 

De asemenea, Vodafone ia măsuri importante pentru a limita impactul companiei asupra planetei prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 50% până în 2025 şi până la net zero până în 2040, prin achiziţia de 100% energie electrică din surse regenerabile, până în 2025, pentru operaţiunile sale şi prin reutilizarea, vânzarea sau reciclarea a 100% din echipamentele noastre de reţea care devin redundante.

Fundaţia Vodafone a fost înfiinţată în 1991 şi este o instituţie de caritate independentă înregistrată în Marea Britanie.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.