Vodafone, unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din lume, este aproape de un acord de preluare a activelor grupului american de servicii de telecomunicaţii prin cablu Liberty Global din Germania şi Europa de Est, într-o tranzacţie de circa 18 miliarde de euro care ar extinde prezenţa pe continent a grupului britanic, relatează Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoane apropiate situaţiei au declarat că miliardarul american John Malone, care deţine controlul asupra Liberty Global prin intermediul drepturilor de vot, va vinde activele companiei din Germania şi Europa de Est.

Cu excepţia apariţiei unor probleme de ultim moment, acordul ar putea fi anunţat cel mai devreme miercuri dimineaţă.

Reprezentanţii Vodafone şi cei ai Liberty Global au refuzat să comenteze.

Acordul va permite Vodafone să concureze mai eficient Deutsche Telekom, cea mai mare companie de telecomunicaţii din regiune, care deţine T-Mobile şi  o reţea care se întinde din Olanda până în Europa de Est şi Grecia.

Retragerea din Europa a lui Malone, supranumit ”cowboy-ul cablului” pentru rolul agresiv avut în consolidarea industriei comunicaţiilor la nivel global, are loc în condiţiile în care Liberty Global a devenit tot mai nemulţumită de ”balcanizarea” pieţei continentului european.

Vodafone a confirmat în februarie că se află în negocieri iniţiale referitoare la preluarea unor active ale căror activităţi se suprapun, după ce Financial Times a relatat mai întâi despre aceste discuţii preliminare.

Liberty Global este prezent în România prin intermediul operatorului de telecomunicaţii UPC, care este afiliat la UPC Broadband, divizie europeană a Liberty Global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.