Virgin Media O2 intenţionează să îşi separe reţeaua de cablu şi fibră optică, care deserveşte 16 milioane de locuinţe în Marea Britanie, într-o nouă companie de reţea deţinută în totalitate, pentru a-i permite să concureze mai bine cu BT Openreach, lider pe piaţa britanică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgin Media O2, deţinută în comun de Liberty Global şi Telefonica, deţine a doua cea mai mare reţea din Marea Britanie după BT Openreach, care este folosită de companiile de bandă largă Sky, TalkTalk şi Vodafone, precum şi de clienţii consumatori ai BT.

Virgin Media a spus că schimbarea va sprijini planul său de a-şi trece toţi clienţii la fibră optică.

În prezent, Virgin Media nu are furnizori rivali de bandă largă în reţeaua sa, dar a spus că separarea va crea o platformă pentru oportunităţi angro.

Directorul general al Liberty Global, Mike Fries, a spus că mişcarea a creat mai multe opţiuni pentru a stimula potenţiala consolidare pe o piaţă în care un număr mare de companii mai mici, numite ”altnets”, construiesc fibre.

”Cred că trimite un mesaj şi un semnal pieţei că (..) aceasta va fi o mare reorientare strategică a concentrării noastre investiţionale”, a spus el analiştilor la un apel.

Reţeaua mobilă nu va fi inclusă în noua companie.

Directorul general al Virgin Media O2, Lutz Schüler, a declarat că această mişcare a fost ”o evoluţie logică” a strategiei sale de fibră şi că îşi va consolida poziţia de principal concurent al Openreach.

”Această afacere în reţea va oferi o platformă pentru potenţialele consolidări altnet şi oportunităţi en-gros în viitor, oferind opţiuni de reţea la scară largă pentru alţi furnizori, precum şi oferind opţionalitate de finanţare”, a spus el.

Liberty Global a declarat că schimbarea a fost planificată pentru prima jumătate a anului 2025.

Compania a mai arătat că va lista separat compania elveţiană de bandă largă şi mobilă Sunrise şi a acceptat vânzarea companiei sale mixte de producţie TV, All3Media, către Redbird IMI.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.