Ministrul Energiei Virgil Popescu şi preşedintele Blocului Naţional Sindical Dumitru Costin au semnat vineri Memorandumul „Servicii de profilare pentru forţa de muncă” ce urmează a fi disponibilizată din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Aşa cum am mai spus nu lăsăm pe nimeni în urmă. Am început un proces de modernizare, pentru a putea lăsa o moştenire ”verde” generaţiei viitoare. Dar, totodată, ne asigurăm că nu neglijăm componenta socială, oamenii sunt importanţi. Vreau să transmit un apel către alte confederaţii sindicale: îi invit să se alăture acestui demers pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a declarat Virgil Popescu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Energiei. 
 
Liderul BNS Dumitru Costin a precizat că „este doar un prim pas dintr-o operaţiune complexă care presupune ca pe lângă profilarea fiecărui lucrător, ce urmează să fie disponibilizat, să pregătim şi un pachet de informaţii relevante despre potenţialul individual al fiecăruia”.
 
„BNS a dialogat în permanenţă cu ministerul Energiei în această perioadă reuşind împreună să identificăm şi să promovăm măsurile pasive pentru sprijinirea celor care urmează locurile de muncă. Acesta însă este doar un prim pas dintr-o operaţiune complexă care presupune ca pe lângă profilarea fiecărui lucrător, ce urmează să fie disponibilizat, să pregătim şi un pachet de informaţii relevante despre potenţialul individual al fiecăruia. Este extrem de important să lucrăm şi la setul de măsuri active de care aceşti lucrători vor trebui să beneficieze în lunile care urmează, cât şi la identificarea şi promovarea unor noi alternative economice care să asigure locuri de muncă de calitate pentru lucrătorii din Valea Jiului. În 2 săptămâni vom deschide împreună dialog cu cei de la MIPE cărora le vom prezenta propuneri de proiecte şi programe ce ar trebui incluse în cadrul Programului Operaţional ”Tranziţie Justă”, a explicat Dumitru Costin, conform sursei citate.
 
Datorită acestui memorandum Ministerul Energiei şi CEH, în insolvenţă, vor face demersurile necesare pentru:
 
- alocarea în cadul structurilor CEH în care se vor produce disponiblizări a unui spaţiu adecvat în care experţii BNS să îşi poată desfăşura activitatea (un spaţiu de lucru adecvat volumului de muncă, dotat cu facilităţi pentru activităţi specifice de birou în care experţii se pot întâlni cu salariaţii ce urmează a fi disponibilizaţi, respectând regulile de distanţare impuse în această perioadă),
 
- sprijin din partea Biroului Resurse Umane în vederea programării salariaţilor ce urmează a fi disponibilizaţi pentru sesiunile de profilare cu experţii BNS,
 
- sprijin din partea Biroului Resurse Umane pentru prelucrarea datelor din dosarele de personal ale celor ce vor fi disponibilizaţi.
 
- sală pentru întîlniri de grup cu persoanele ce urmează a fi profilate.
 
Ulterior, BNS va utiliza bazele de date astfel create şi profilele ocupaţionale exclusiv în vederea asistării acestor persoane pentru reintegrarea lor pe piaţa muncii locală sau regională.
 
Totodată, BNS îşi asumă să suplimenteze eforturile serviciului public local de ocupare, utilizând astfel experienţa şi competenţele dobândite în cei aproape 30 de ani de activitate.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.