Ministrul Energiei, Virgil Popeswcu, anunţă, marţi, că proiectul de Retehnologizare a Unităţii 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă avansează, iar operaţiunea va prelungi durata de funcţionare cu 30 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”SN Nuclearelectrica SA a selectat compania Candu Energy Inc., membră a Grupului SNC-Lavalin (TSX: SNC), pentru a efectua lucrări suplimentare de pre-proiect pentru reactorul CANDU al Unităţii 1 de la Cernavoda, înainte de prelungirea duratei de viaţă a acestuia”, anunţă, marţi, Virgil Popescu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Energiei, în cadrul acordului pe doi ani, în valoare de aproximativ 65 de milioane de dolari, SNC-Lavalin va efectua servicii de inginerie de lungă durată şi de inginerie front-end, în vederea pregătirii viitorului proiect de retehnologizare a Unităţii 1 CNE Cernavodă.

”Retehnologizarea va prelungi durata de funcţionare a reactorului Unităţii 1 cu încă 30 de ani, până în anul 2060. Începând cu anul 2029, prin retehnologizarea Unităţii 1, în SEN (Sistemul Energetic Naţional) vor fi livraţi anual aproximativ 5,5 milioane MWh de energie curată, accesibilă, iar peste 5 milioane de tone de CO2 vor fi evitate anual, timp de încă 30 de ani”, a mai transmis ministrul.

Potrivit acestuia, fără energie nucleară nu se poate. 

”Mă bucur că partenerii canadieni ne sunt în continuare aliaţi de încredere pentru obţinerea independenţei şi securităţii energetice”, a mai afirmat Virgil Popescu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.