Ministrul Energiei, Virgil Popescu scrie vineri că la ministerul Energiei a avut o întâlnire importantă cu reprezentanţii unor companii mari care sunt interesate să investească în realizarea proiectului Liniei de Înaltă Tensiune în Curent Continuu (HVDC) 5000 MW, de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA şi a viitoarei magistrale Tuzla - Podişor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Întărim reţeaua de transport a energiei din ţara noastră, ca parte a strategiei prin care creştem producţia de energie verde. Astăzi la ministerul Energiei am avut o întâlnire importantă cu reprezentanţii unor companii mari care sunt interesate să investească în realizarea proiectului Liniei de Înaltă Tensiune în Curent Continuu (HVDC) 5000 MW, de pe teritoriul României, pe coridorul magistralei de gaz BRUA şi a viitoarei magistrale Tuzla - Podişor”, anunţă ministrul. 
 
Virgil Popescu arată că a avut discuţii foarte bune cu reprezentanţii companiei Taqa, Meridiam, Fluor, Transelectrica şi E-Infra.
 
”Sper că va exista o colaborare fructuoasă pentru a finaliza acest proiect important pentru ţara noastră, dar şi pentru regiune”, precizează Popescu. 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.