Ieşirea ENEL de pe piaţa din România nu va genera probleme pentru clienţii români, a declarat luni ministrul Energiei Virgil Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu cred că vorbim de vreo problemă, odată cu ieşirea Enel de pe piaţa din România. Am primit o notificare că s-a semnat o tranzacţie cu cei de la PPC  din Grecia, vorbim de o companie din Uniunea Europeană. Nu cred şi nu văd cum ar putea clienţi din România să sufere din cauză că se schimbă un furnizor sau un distribuitor”, a afirmat ministrul, citat de Financial Intelligence.

Grupul italian Enel S.p.A. a anunţat în 9 martie că a semnat cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către Grupul Enel în România.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Public Power Corporation (PPC) a transmis în 23 martie că se concentrează pe finalizarea acordului cu Enel, operaţiune estimată să se încheie în trimestrul al treilea al acestui an. În acest timp, angajaţii şi clienii Enel nu vor fi afectaţi, compania urmând să-şi desfăşoare activitatea ca şi până acum. 

”Acordul de preluare a activelor Enel din România de către PPC a primit feedback pozitiv atât din partea Fitch, cât şi din partea S&P. Achiziţia Enel România se aliniază strategiei PPC privind tranziţia energetică, dar şi cu planul său de expansiune în Europa de Sud-Est, permiţând explorarea unor oportunităţi de creştere pe o piaţă mai puţin congestionată”, a anunţat PPC.

Compania a precizat că îşi va continua activitatea în condiţii normale, fără schimbări pentru clienţii sau angajaţii Enel.

”Clienţii vor fi deserviţi în continuare în condiţiile contractuale existente, conform legislaţiei în vigoare. Preluarea nu va afecta în niciun fel angajaţii Enel din România, care vor fi o parte importantă a planurilor de creştere viitoare”, a subliniat PPC.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.