Fostul ministru al Economiei Virgil Popescu susţine că nu a avut elemente care să prefigureze modul în care a evoluat situaţia legată de înscrierea în platforma de granturi pentru Măsura 3 de sprijin, măsură în privinţa căreia actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, afirmă că are suspiciuni de corupţie şi a sesizat DNA. Popescu declară că a fost întrebat dacă doreşte să i se aloce un cont în platformele de înscriere pentru cele trei măsuri, dar a refuzat şi consideră că sesizarea DNA va duce la blocarea temporară a alocării sprijinului financiar către IMM-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Virgil Popescu, cel care era titularul portofoliului Economiei atunci când au început măsurile de ajutor de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, a spus că nu a avut date care să arate că ar putea fi probleme legate de fraudă în ceea ce priveşte înscrierile companiilor în platformă pentru a beneficia de ajutoarele de stat. El a explicat că Măsura 3 a fost deschisă în 4 decembrie şi a predat documentele legate de acest proiect înainte ca el să fie finalizat. 
 
"Nu aveam de unde să ştiu ce se întâmplă la depunerile la Măsura 3. Eu zic că şi Măsura 1, şi Măsura 2, şi Măsura 3 sunt măsuri binevenite şi au fost bine gândite. E adevărat, am fost întrebat şi la Măsura 1, şi la Măsura 2, şi la Măsura 3 dacă îmi doresc cont în aplicaţie, am spus nu. Nu-mi trebuie cont în aplicaţie. Asta a fost interacţiunea mea: discutam cu oamenii de acolo şi le ceream în fiecare zi situaţii, sau în scris, câte dosare au demarat, câte au fost plătite, o situaţie centralizatoare zilnică care mi se aducea la cunoştinţă. Nu m-a interesat niciodată ce companii sunt, cum sunt, cine vine, cu ce vine, nu cred că interesează şi nu cred că vreun ministru trebuie să-l intereseze acest lucru. Din păcate, se ajunge la un scandal în presă care dăunează mediului de afaceri”, a afirmat Virgil Popescu, luni seară, la B1 Tv. 
 
Popescu a adăugat că ar fi fost "un pic mai atent cu declaraţiile" şi nu ar fi considerat punctajele date de calculator companiilor înainte ca aplicaţiile să fie văzute de evaluatori, întrucât punctajele acordate de aplicaţia informatică "nu sunt cele reale". 
 
"Cred că s-au luat nişte decizii pripite, nu ştiu cine a avut acea decizie acolo, care au agitat spiritele şi s-a ajuns în situaţia aceasta în care nu trebuia să se ajungă. Din păcate, odată cu sesizarea DNA-ului, trebuie lămurit acest aspect, dar probabil că fondurile vor fi blocate o perioadă de timp”, a declarat Virgil Popescu.
 
Actualul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat, joi, că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor. Ministrul a făcut această precizare în replică la anunţul PSD privind iniţierea unei moţiuni împotriva sa.
 
"În momentul în care am aflat că există suspiciuni legate de unele înscrieri în platformă, am anunţat imediat. Când vezi că există o problemă, trebuie s-o anunţi. Am cerut oprirea accesului la platformă şi am emis un comunicat legat de această acţiune în aceeaşi zi. Lucrurile acestea sunt verificabile în presă şi în arhiva de comunicate a Ministerului. Am arătat foarte transparent toate problemele şi am depus inclusiv o plângere penală in rem la DNA legata de suspiciuni de coruptie in acest caz, de comun acord cu domnul premier, Florin Cîţu”, a afirmat Năsui.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.