Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG), liderul pieţei româneşti de asigurări, a înregistrat în primele nouă luni semestru din acest an o scădere a primelor brute subscrise în România cu 4,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, până la 373,4 milioane euro, dar şi-a majorat profitul înainte de impozitare cu 39%, până la 8,9 milioane euro, potrivit rezultatelor financiare publicate miercuri de grup.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

VIG deţine în România companiile de asigurări Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. Anul trecut, VIG a preluat şi AXA Life Insurance, filiala din România a grupului francez AXA specializată în asigurări de viaţă.

La nivelul tuturor pieţelor pe care este activ grupul, primele brute subscrise au crescut cu 2,7% în primele nouă luni, până la 7,153 miliarde euro, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

”Toate liniile de business au marcat creşteri satisfăcătoare, cu excepţia segmentului poliţelor de asigurare de viaţă cu primă unică, unde VIG îşi menţine politica prudentă de subscriere. Primele au crescut cu 5,6 procente, excluzând impactul produselor de asigurare cu primă unică. Creşterea s-a datorat în principal segmentului auto şi altor segmente de asigurări daune/accidente, fiind susţinută în principal de Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Croaţia şi Serbia. Polonia, Slovacia şi România au înregistrat de asemenea creşteri ale asigurărilor de viaţă. În ceea ce priveşte segmentul asigurărilor de sănătate, una dintre priorităţile majore ale „Agendei 2020”, creşterea primelor s-a datorat în principal Austriei, statelor baltice şi Georgiei”, se arată în comunicat.

Profitul înainte de impozitare, la nivelul tuturor pieţelor, a crescut la 331,2 milioane euro în primele trei trimestre din 2017, cu 9,9% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Pieţele din Europa Centrală şi de Est au contribuit cu peste 60 de procente din total, potrivit companiei.

”Creşterea anuală de aproape 10 procente s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi bunei evoluţii a rezultatului financiar. Creşterea contribuţiei la profit a linilor de business daune/accidente a compensat impactul mediului marcat de dobânzi reduse”, se arată în comunicat.

În 2016, grupul a înregistrat o creştere solidă a subscrierilor în România, cu 24,4% faţă de anul anterior, până la 533,4 milioane euro, iar profitul înainte de taxe a fost de 3,5 milioane euro, după pierderi de 46,4 milioane euro în 2015. 

Pentru VIG, piaţa din România - pe care este lider detaşat - este a cincea ca importanţă pe care activează, după Austria, Cehia, Slovacia şi Polonia, unde afacerile depăşesc semnificativ nivelul de pe piaţa românească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.