Vietnam Airlines va semna un acord iniţial pentru cumpărarea a aproximativ 50 de avioane Boeing 737 Max, într-o tranzacţie evaluată la 10 miliarde de dolari, a informat duminică Bloomberg News, citând persoane familiare cu problema.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Informaţia despre acord, care confirmă un articol al Reuters de săptămâna trecută, potrivit căruia Boeing plănuieşte să vândă 50 din 737 MAX în Vietnam, a venit în timpul vizitei preşedintelui american Joe Biden la Hanoi, duminică.

Boeing şi Vietnam Airlines nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Boeing a încheiat un acord cu compania Vietnam Airlines VietJet pentru vânzarea a 200 dintre avioanele sale 737 MAX.

Vietnamul a fost în 2022 a cincea piaţă de aviaţie din lume, în funcţie de ritmul de dezvoltare, când a ridicat restricţiile de călătorie cauzate de COVID-19, potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA), care estimează că ţara va deservi 150 de milioane de pasageri din transportul aerian, până în 2035.

Avioanele Boeing 737 Max au fost blocate în întreaga lume luni de zile, după două prăbuşiri fatale produse în Indonezia şi Etiopia în 2018 şi 2019.

Avioanele au revenit în funcţiune de la sfârşitul anului 2020.

Vietnam Airlines a înregistrat o pierdere netă de 1.300 miliarde de dong (53,96 milioane de dolari) în al doilea trimestru al acestui an, al 14-lea trimestru negativ, au arătat situaţiile sale financiare.

Transportatorul a spus că pierderile au fost provocate de creşterea preţurilor combustibililor şi altor factori de risc financiar.

De asemenea, Boeing a purtat discuţii cu autorităţile vietnameze, împreună cu alte companii de apărare din SUA, pentru o posibilă vânzare de echipamente militare, inclusiv drone şi elicoptere.

Boeing, cu sediul în Arlington, Virginia, are şase furnizori în Vietnam şi lucrează pentru a le creşte capacităţile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.