Grupul austriac de asigurări Vienna Insurance Group (VIG) a anunţat miercuri că a înregistrat, în primul trimestru, un volum al primelor de 2,83 miliarde de euro, în creştere cu 3,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Excluzând scăderea constantă raportată pentru produsele de asigurare de viaţă cu primă unică, primele au crescut cu +7,1% faţă de anul anterior.

”Este de remarcat în mod special faptul că pieţele noastre mari din Europa Centrală şi de Est, respectiv Republica Cehă, Polonia şi România au fost motorul principal al creşterii primelor şi profitului (înainte de impozitare) în primul trimestru al anului 2018. Acestea sunt şi pieţele unde am început proiectul-pilot de optimizare a modelului nostru de afaceri în cadrul ‚Agendei 2020’ şi unde deja au fost înregistrate efecte iniţiale pozitive asupra profiturilor şi ratei combinate”, a explicat director general al VIG, Elisabeth Stadler.

Totodată, profitul înainte de impozitare a fost de 117,3 milioane de euro, o creştere de +7% comparativ cu primul trimestru din 2017.

”În plus faţă de pieţele din Republica Cehă, Polonia şi România menţionate mai sus, Ungaria şi Bulgaria au înregistrat, de asemenea, creşteri semnificative ale profitului (înainte de impozitare). Rata combinată a continuat să se îmbunătăţească Tendinţa de creştere sustenabilă este reflectată şi de îmbunătăţirea constantă a ratei combinate, care s-a îmbunătăţit din nou semnificativ, cu 0,7 puncte procentuale, până la 96,2%, de la 96,9% în 2017”, se arată în comunicat.

Rezultatul financiar a fost de 238,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018.

”Scăderea de la an la an de -3,8% a fost cauzată în principal de fluctuaţiile sezoniere ale costurilor de întreţinere a proprietăţilor. Investiţiile grupului, inclusiv numerarul şi echivalentele de numerar, erau în valoare de 37,5 miliarde de euro la 31 martie 2018”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.