Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK) şi coordonator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, a afirmat în cadrul Videoconferinţei News.ro – RoInvest, că există dialog al mediului privat cu guvernanţii. El a menţionat că în ultimul timp a fost mai puţin dialog la nivelul premierului, dar a existat la nivelul miniştrilor. Anastasiu a subliniat că este important şi ce se întâmplă cu acest dialog. El consideră că din cadrul PNRR lipseşte cea mai importantă reformă, cea a mentalităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“De la acest dialog superficial trebuie să mergem spre un dialog real. Împreună trebuie să facem progrese. Există dialog, există dorinţa mediului de afaceri de a se implica. Există şi interese, dar de opt ani de zile de când sunt la Coaliţia pentru Dezvoltarea României chiar vreau să vă asigur că aceste interese directe, private, meschine, nu au fost puse pe tapet. Nu lucrăm decât prin consens şi când se discută cu miniştrii poziţiile noastre sunt aliniate. Sunt poziţii aliniate, de industrie, dezinteresate în sensul privat şi avem în vedere interesul naţional”, a explicat Anastasiu. 
El a precizat că din cadrul PNRR lipseşte cea mai importantă reformă, cea a mentalităţii. 
“Unde este reforma mentalităţii? Cred că la baza tututor investiţiilor în hard este softul şi când spun asta mă refer la cele două direcţii clare: skills-urile, ce ştie să facă. (…) A doua parte de care se vorbeşte puţin e lipsa atitudinii. (…) Dialogul e baza încrederii, către a forma echipe, către colaborare şi nu către competiţie”, a explicat Anastasiu. 
El a afirmat că lipsa acestei abordări poate duce la realizarea de infrastructură în zone unde nu trebuie, cum ar fi Delta Dunării. 
“Dacă nu există acest tip de abordare, nu vom reuşi să absorbim ce trebuie să absorbim, vom investi în infrastructură acolo unde nu trebuie. E un proiect de autostradă suspendată de la Tulcea la Sulina, venim cu betoane în Delta Dunării. Facem infrastructură unde nu trebuie”, a mai declarat Dragoş Anastasiu. 
El a precizat că sunt institute importante în lume care se ocupă de schimbarea de mentalitate, menţionând că România are nevoie de o schimbare de mentalite, dar acest lucru nu se poate întâmpla peste noapte şi nici cu toată lumea.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

Partener al evenimentului este Cordia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.