Produsele româneşti trebuie să fie de calitate şi competitive cu cele din străinătate astfel încât consumatorul să fie mulţumit şi să conştientizeze alegerea sa, promovarea acestora bazându-se nu numai pe valori tradiţionale şi sentimentale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este o temă importantă de dezbatere la videoconferinţa News.ro intitulată “Produse româneşti în lupta cu Covid-19”, care va avea loc joi, 2 iulie, de la ora 10.00 şi care va fi transmisă live pe trei platforme: www.news.ro, pagina de Facebook News.ro şi televiziunea Profit TV.

Discuţia asupra temei şi a celorlalte incluse în agendă va fi purtată de Liviu Rogojinaru – secretar de stat pentru mediul de afaceri din Ministerul Economiei, Mircea Turdean – director general al Farmec, Decebal Ştefăniţă Pădure - preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Alimentului Românesc, Adrian Ambrose – fondator şi director general FabricatinRO, Horia Grigorescu – director general al Poştei Române şi de către alţi reprezentanţi ai autorităţilor şi şefi de companii cu produse fabricate în România.

Videoconferinţa, organizată de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox, având în vedere consecinţele economice ale pandemiei Covid-19, îşi propune să susţină produsele fabricate în România şi implicit companiile care realizează astfel de produse în ideea creşterii importanţei economiei româneşti în ansamblu. O astfel de iniţiativă are efecte benefice asupra PIB, precum şi în ceea ce priveşte echilibrarea balanţei comerciale, fluxului monetar şi cursului valutar. De asemenea, se investeşte în comunitate şi se consolidează economia.

La eveniment vor fi discutate măsurile luate de companii în actuala criză generată de epidemia de coronavirus pentru susţinerea produselor româneşti, dar şi cele care se pot lua în acest sens la nivel strategic naţional prin programe guvernamentale.

Principalele teme puse în discuţie vor fi:

  • Măsurile luate de companiile cu produse fabricate în România în actuala criză generată de epidemia de coronavirus - reorganizarea producţiei, distribuţiei, marketingului şi vânzărilor.
  • Pot fi lansate noi produse şi servicii autohtone sau revitalizate produse şi servicii de tradiţie? Pot fi promovate mai bine produsele româneşti şi serviciile cu recunoaştere în piaţă în actualul context?
  • Calitatea şi competitivitatea produselor româneşti.
  • Importanţa marketingului şi comunicării în criză pentru a identifica nevoia de produse pe piaţă, lanţuri de distribuţie şi vânzare.
  • Încurajarea consumatorilor să aleagă produse şi servicii Made in Romania.
  • Strategii de dezvoltare ale produselor româneşti la nivel de companii – revizuirea strategiilor în criză, ce investiţii de susţinere a unor produse sunt necesare, ce investiţii de dezvoltare se vor face şi ce propuneri au companiile pentru autorităţi.
  • Digitalizarea serviciilor publice româneşti. Este favorizată de criza Covid-19? Ce strategii de dezvoltare sunt puse în aplicare?
  • Programe guvernamentale de susţinere a companiilor româneşti în perioada crizei şi post-criză.
  • Este nevoie de o Strategie guvernamentală de susţinere a produselor Made in Romania?

Evenimentul este organizat cu sprijinul Farmec SA şi al Companiei Naţionale Poşta Română, iar partener media este Profit.ro.

Mai multe detalii la: http://evenimente.news.ro/videoconferinta-news-ro-produse-romanesti-in-lupta-cu-covid-19-19385930

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.