Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, afirmă că România are mult de învăţat de la alte ţări în ceea ce priveşte regenerarea urbană. „30 de ani de zile, teoretic, nu neapărat sută la sută practic, am cam bătut pasul pe loc. (...) Mai sunt foarte multe lucruri de făcut şi în primul rând în ceea ce priveşte mentalitatea. Noi nu am fost foarte bine ancoraţi în acest proces de-a lungul timpului, platformele industriale nu ne aparţin, spaţiile publice largi nu ne aparţin şi noi practic ne concentrăm pe ceea ce a mai rămas în jurul blocurilor şi în câteva oaze pe care le putem tranforma în lucuri bine pentru comunitate”, spune edilul municipiului Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sunt foarte multe lucruri care pot fi aduse din afara graniţelor ţării în ceea ce priveşte regenerarea urbană (...) 30 de ani de zile, teoretic, nu neapărat sută la sută practic, am cam bătut pasul pe loc dare  e un lucru care ne preocupă în permanenţă pentru a creşte calitatea vieţii în oraşele noastre. E un lucru important pentru noi să vedem ce se întâmplă şi în ţară, -pentru că aici discutăm despre oamenii noştri, resursele noastre, mentalitatea noastră şi posibilitatea de a transforma spaţiul public de lângă noi într-un loc în care să ne simţim bine. (..) Mai sunt foarte multe lucruri de făcut şi în primul rând în ceea ce priveşte mentalitatea. Noi nu am fost foarte bine ancoraţi în acest proces de-a lungul timpului, platformele industriale nu ne aparţin, spaţiile publice largi nu ne aparţin şi noi practic ne concentrăm pe ceea ce a mai rămas în jurul blocurilor şi în câteva oaze pe care le putem tranforma în lucuri bine pentru comunitate”, a declarat primarul Iaşiului în cadrul Videoconferinţei News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou”. 
Videoconferinţa News.ro „Oraşul meu - Acasă şi la birou” aflată la a treia ediţie, este un eveniment dedicat dezvoltării urbane şi metropolitane care îşi propune să aducă împreună dezvoltatori, constructori, arhitecţi, consultanţi, finanţatori, furnizori de utilităţi, specialişti în dezvoltare urbană, responsabili din administraţia locală şi centrală pentru discuta soluţii pentru o viaţă mai bună atât acasă, cât şi la birou, pentru un oraş smart, al timpurilor moderne.
La această ediţie mai participă primarul sectoorului 6, Ciprian Ciucu, alături de Tatian Diaconu - CEO, Nhood România, Allen Coliban – primarul municipiul Braşov, Liviu Tudor Băileşteanu -directorul Direcţiei Politici şi Strategii în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Alexandru Găvozdea - preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, Radu Vânturache - Urbanize Hub, Marius Persenea - Chief Operating Officer, IULIUS, Cristian Nacu -  Senior Country Officer pentru România şi Republica Moldova, International Finance Corporation - World Bank Group, Alin Popa-  Business Development Director, Residential Division, Crosspoint Real Estate; Liria Themo - Marketing Manager, Atria Urban Resort, Tudor Popp - founding partner, Hotspot Workhub şi Cătălin Boghiu  - directorul direcţiei de Transformare Digitală şi Implementare Smart City din Primăria Iaşi.
Parteneri ai evenimentului sunt NhoodElcoIulius şi Atria Urban Resort. Parteneri media sunt Profit News TVKlarmedia şi Ordinul Arhitecţilor din România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.