Semnarea acordului de finanţare de 60 milioane euro a gazoductului BRUA, între operatorul de stat Transgaz şi Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), este un semnal de încredere transmis investitorilor şi va aduce o garanţie suplimentară că prima fază a proiectului va fi încheiată până în 31 decembrie 2019, a afirmat vicepremierul Viorel Ştefan, vineri, la Londra, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Transgaz şi BERD au semnat vineri un acord de finanţare de 60 milioane de euro privind construirea conductei BRUA pe teritoriul României.

Vineri, la Londra, Viorel Ştefan a subliniat că astfel se va asigura o nouă sursă de finanţare a gazoductului BRUA pe teritoriul României, care se alătură investiţiei Transgaz de 149 milioane de euro, grantului Uniunii Europene de 179 milioane de euro şi împrumutului de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) în valoare de 50 de milioane de euro. Costul total al proiectului este de 479 milioane de euro.

"Segmentul românesc al BRUA este însemnat ca lungime si ca funcţionalitate. Sprijinul BERD în finanţarea etapelor de execuţie a primei faze va aduce o garanţie suplimentară că standardele vor fi respectate şi că faza I a proiectului va fi încheiată la termen, adică cel mai târziu 31 decembrie 2019", a afirmat vicepremierul, în cadrul comunicatului.

Cu o lungime totală de 1318 km, conducta de gaze naturale dintre România, Bulgaria, Ungaria şi Austria este un proiect care va asigura o integrare a pieţelor europene de gaze şi o diversificare a rutelor şi surselor de aprovizionare.

”Prima fază a proiectului include construirea unei conducte de 478 km între nodul tehnologic Podişor lângă Bucureşti şi cel din Recaş, aflat la aproximativ 30 km distanţă de Timişoara, în vestul ţării, precum şi instalarea sistemelor de supraveghere hardware şi software, a tehnologiilor de comunicaţii şi a trei staţii de compresoare de gaz care vor fi să fie plasate de-a lungul traseului”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.