Uniunea Europeană va redacta criterii de stabilire a companiilor dominante care vor fi reglementate mai strict, a declarat luni comisarul pentru Concurenţă Margrethe Vestager, măsură care va afecta probabil Apple, Amazon, Facebook şi Google, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vestager, care lucrează la proiectul de reglementări numit Digital Services Act, care va stabili modul în care pot fi distribuite datele şi cum vor putea funcţiona pieţele digitale, a declarat că analizează o listă de criterii pentru a defini influenţa pe piaţă sau importanţa acestei influenţe.

”În mod evident, nu vom avea ca ţintă vreo companie sau o anumită naţionalitate. Ceea ce este important este că vom avea ca ţintă o anumită greutate pe piaţă, o influenţă pe piaţă, care vor sta la baza acestor criterii pe care le vom stabili. Nu am finalizat încă lista criteriilor, dar în mod evident nu lucrăm invers, de la o listă de companii la o listă de criterii”, a afirmat aceasta într-un interviu acordat Reuters.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Comisarul a mai spus că această abordare, de a lucra la o listă de criterii şi nu de companii va fi o abordare mai durabilă.

Vestager urmează să îşi prezintee propunerea pe 2 decembrie, după care Comisia Europeană va negocia cu ţările membre ale UE şi cu Parlamentul European, proces care poate dura un an sau doi.

Apple, Facebook şi Google au anunţat că noile reglementări trebuie să fie rezonabile, proporţionale şi bazate pe parametri clari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.