Veniturile Volkswagen au stagnat în trimestrul trei, iar compania a avertizat că problemele din lanţul de aprovizionare reprezintă acum noua normă şi nu o excepţie, anticipând că problemele vor continua. Cu toate acestea, cel mai mare producător de automobile din Europa consideră că unele blocaje se vor atenua şi că piaţa auto va creşte anul viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul de automobile şi-a redus însă aşteptările referitoare la livrările din acest an, prognozând că acestea vor fi similare cu cele din 2021, faţă de o creştere estimată anterior de 5%-10.

Volkswagen şi-a menţinut totuşi perspectiva de profit, care ar urm să atingă limita superioară a unei marje de 7%-8,5%, prin reducerea costurilor fixe.

Următoarele actualizări ale strategiei Volkswagen vor fi publicate în martie 2023.

Creşterea sperată a evaluării Volkswagen după listarea Porsche AG nu s-a materializat, acţiunile producătorului auto scăzând cu peste 28% în acest an, în timp ce evaluarea mărcii de maşini sport a depăşit-o pe cea a Volkswagen, fosta sa companie mamă.

Profitul din trimestrul al treilea au stagnat sub nivelul anterioare pandemiei, la 4,3 miliarde de euro (4,29 miliarde de dolari), sub povara listării Porsche, suspendarea afacerilor în Rusia, revaluarea în scădere a acţivelor unui startup pentru vehicule autonome, precum şi a problemelor de asigurare a pieselor.

Provocările pentru lanţul nostru de aprovizionare vor deveni regula, nu excepţia”, a spus directorul general Oliver Blume, invocând barierele în calea transferurilor de tehnologie între Est şi Vest.

Lipsa semiconductorilor şi a altor piese critice a însemnat că producătorul de maşini are 150.000 de vehicule neterminate şi constituie stocuri pentru a se proteja împotriva lipsurilor ulterioare în timpul iernii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.